Polisen vädjar om tips efter knivmord

Den misstänkta gärningsmannen var klädd i blå jacka, svarta byxor och röda skor. Polisen uppmanar eventuella vittnen att höra av sig. Arkivbild.
Den misstänkta gärningsmannen var klädd i blå jacka, svarta byxor och röda skor. Polisen uppmanar eventuella vittnen att höra av sig. Arkivbild.
BrottTT

Polisen har gått ut med ett signalement på den man som misstänks för ett knivdåd i Sundbyberg, norr om Stockholm, på lördagskvällen.

Annons

Annons

Annons

Annons

Flera personer larmade polisen vid 20.30 på lördagskvällen om en man som var allvarligt stickskadad i Rissne centrum. Offret, en man i 45-årsåldern, fördes med livshotande skador till sjukhus med ambulans, men strax efter midnatt meddelade polisen att hans liv inte hade gått att rädda.

Den okände gärningsmannen lämnade brottsplatsen i Rissne centrum till fots, enligt vittnen. Mordet skedde i anslutning till en bankomat, men polisen vill inte ännu säga om mordet skedde i samband med ett rånförsök.

Men det verkar inte som att målsägande har haft någon del i hur det här uppstått. Vi ser ingen uppenbar koppling mellan offer och gärningsman, säger Helena Boström Thomas, presstalesperson hos polisen.

På söndagsmorgonen valde polisen att gå ut med signalementet på gärningsmannen. Han uppges vara 180–190 centimeter lång och var vid brottet klädd i en midjelång blå jacka med vitt tryck på ryggen och hade luvan uppdragen. Han bar svarta byxor med vita detaljer och hade röda skor. Han hade dessutom ett vitt munskydd på sig.

Vi är fortfarande intresserade av tips från allmänheten, om vittnen kan ha sett något. Det gäller om man gjort iakttagelser som kan vara värdefulla både innan och efter händelsen, säger Helena Boström Thomas.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons