Polisens agerande utreds efter död i arrest

En livlös man hittades i polisens arrest vid sextiden på söndagsmorgonen. Han förklarades senare avliden av läkare. Arkivbild på polishuset i Norrköping.
En livlös man hittades i polisens arrest vid sextiden på söndagsmorgonen. Han förklarades senare avliden av läkare. Arkivbild på polishuset i Norrköping.
BrottTT

En man som satt i polisarresten i Norrköping hittades livlös strax före klockan 06 på söndagsmorgonen. Han fördes med ambulans till sjukhus, men hans liv gick inte att rädda, uppger polisen på sin hemsida.

Annons

Annons

Annons

Annons

När mannen hittades i arresten påbörjade polisanställda upplivningsförsök och ambulans tillkallades omedelbart. Mannen fördes till sjukhus, men hans liv gick inte att rädda och läkare förklarade honom avliden.

Varken polisen eller Åklagarmyndigheten vill uppge varför mannen var frihetsberövad eller hans ålder.

Det är så väldigt känsligt när folk avlider i våra arrester och det sedan ska utredas av åklagare, därför har vi kommit fram till att vi inte ska lämna ut några mer uppgifter. Av respekt till den avlidne, anhöriga och med tanke på utredningen överlämnar vi till särskilda åklagarkammarens presstjänst, säger Thomas Agnevik, presstalesperson vid Polisen i region öst.

TT: Har ni haft uppsikt över mannen under natten?

Det är sådant som åklagaren kommer att utreda och som jag inte kan gå in på, säger Thomas Agnevik.

En förundersökning om tjänstefel inleddes tidigt på morgonen av åklagare på särskilda åklagarkammaren.

Sedvanliga utredningsåtgärder kommer att vidtas. Arresten har spärrats av och en kriminalteknisk undersökning har genomförts, säger Robin Simonsson, kommunikatör vid Åklagarmyndighetens presstjänst.

Mannens anhöriga är underrättade.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons