Poliser inblandade i Taylorfallet får sparken

Tomhyslor utanför dörren där till Breonna Taylors lägenhet, i en bild som polisen släppt. Arkivbild.
Tomhyslor utanför dörren där till Breonna Taylors lägenhet, i en bild som polisen släppt. Arkivbild.
USATT-AFP

Två poliser som var inblandade i händelserna kring Breonna Taylors död i mars i år, då den svarta kvinnan obeväpnad sköts i ett tillslag, får sparken.

Annons

Annons

Annons

Annons

Fallet kring Breonna Taylor blev mycket uppmärksammat under sommarens protester mot rasism och polisvåld, och i Black lives matter-rörelsen.

En av de poliser som får sparken är den polisman som begärde husrannsakan, och en annan var med vid insatsen.

26-åriga Breonna Taylor, som arbetade på en akutmottagning, sköts till döds i Louisville i delstaten Kentucky när hon låg och sov i mars i år. Tre civilklädda poliser skulle ta sig in i lägenheten med anledning av en narkotikautredning.

Taylors pojkvän, som också befann sig i lägenheten, ska enligt polisen ha öppnat eld först. Poliserna anklagas för att i blindo ha skjutit in i lägenheten. Pojkvännen hävdar i sin tur att han agerade i självförsvar när han trodde att någon försökte att bryta sig in i bostaden.

I ett larmsamtal som han gjorde strax efteråt säger han till operatören att "någon sparkade in dörren och sköt min flickvän", enligt The New York Times.

Under skottlossningen träffade sex skott den obeväpnade Taylor, medan hennes pojkvän inte träffades alls.

En tredje polis fick redan i somras sparken för det inträffade. Han är också den enda av de inblandade poliserna som misstänks för brott, vilket lett till ilska och protester i Kentucky.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons