Poliserna i Floydfallet inför domare

Ett hundratal personer protesterade utanför domstolen i Hennepin County där de fyra brottsmisstänkta poliserna efter George Floyds död framträdde ihop för första gången. 'Skicka mördarpoliserna till fängelset', löd ett av slagorden.
Ett hundratal personer protesterade utanför domstolen i Hennepin County där de fyra brottsmisstänkta poliserna efter George Floyds död framträdde ihop för första gången. "Skicka mördarpoliserna till fängelset", löd ett av slagorden.
USATT-Reuters

Annons

Annons

Alla de fyra poliser som misstänks i fallet George Floyd agerade ihop och bör få en gemensam rättegång, enligt specialåklagare Neal Katyal.

Den 46-årige George Floyd kvävdes till döds under ett polisingripande den 25 maj Minneapolis i delstaten Minnesota. Händelsen ledde till protester i USA och runt om världen mot rasism och polisbrutalitet.

På fredagen närvarade de fyra poliserna för första gången tillsammans i en rättssal. Det skedde i Hennepin county district court.

Åklagare Katyal försökte övertyga domaren om att en gemensam rättegång är motiverad eftersom bevisningen mot de fyra sammanfaller.

De åtalade agerade tillsammans, de var på platsen samtidigt och de talade med varandra under de nio minuter som Floyd var på marken, sade Katyal.

Polisen Derek Chauvin, som tryckte sitt knä mot Floyds hals, anklagas för två dråpliknande åtalspunkter (second-degree murder och second-degree manslaughter). Övriga tre är åtalade för medhjälp till dråp.

Alla fyra poliser vill tvärtemot åklagaren ha enskilda rättegångar.

Annons

Annons

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons