A-
A+

Ponsiluoma i form inför VM – pallplats igen

Martin Ponsiluoma. Arkivbild.
Martin Ponsiluoma. Arkivbild.
SkidskytteTT

För första gången tog Martin Ponsiluoma en pallplats i jaktstart i skidskytte. Han följde upp andraplatsen i sprint med att bli trea i jaktstarten i Antholz, i sista tävlingen före VM.

Det ska bli otroligt kul med VM, säger han.

Annons

Annons

Världscupsuveränen Johannes Thingnes Bø tog sin elfte seger för säsongen. Han vann med 40,2 sekunder före den norske landsmannen Sturla Holm Lægreid och 1.02,1 före Ponsiluoma.

Bø hade råd med två bom och ändå vinna överlägset. Lægreid sköt fullt och gick därmed förbi Ponsiluoma som sköt två bom.

Ponsiluoma vann sprinten i världscuppremiären i Kontiolax. Därefter har framgångarna uteblivit. Framför allt beroende på svajigt skytte. I Antholz gick det både snabbt i spåren och så fick han till skyttet.

Skidskytte kan fort gå från jäkligt tråkigt till kul. Det har varit kämpigt på slutet så det känns riktigt skönt att vända det, säger Ponsiluoma till SVT.
Jag var otroligt nervös inför sista skyttet i dag, men tog vara på chansen och det är jag fantastiskt nöjd över. Sedan var det otroligt jobbigt att ligga själv ute i spåret alla varv. Men det kanske var bra för huvudet.

Med tanke på att han inte lyckats tidigare i jaktstart kan det ha varit solokörningen som var nyckeln till framgången.

Veckans två pallplatser gör Ponsiluoma till ett stort hopp inför VM, som inleds den 8 februari i Oberhof, Tyskland. Lördagens lopp var det sista individuella före mästerskapet.

Det ska bli otroligt kul med VM. Jag känner att jag är på uppgång, säger han.

Sebastian Samuelsson kom på 18:e plats och Jesper Nelin på 26:e plats.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.