A-
A+

Pratshowvärd sågar skådisars politikambitioner

Tv-personligheten Bill Maher ger en känga åt alla Hollywood-kändisar som ser en framtid inom politiken. Arkivbild.
Tv-personligheten Bill Maher ger en känga åt alla Hollywood-kändisar som ser en framtid inom politiken. Arkivbild.
NöjeTT

Skådespelare som Dwayne Johnson, Caitlyn Jenner, Matthew McConaughey och Randy Quaid har alla meddelat att de har för avsikt att ge sig in i den amerikanska politiken. Men enligt pratshowvärden Bill Maher borde de tänka ett varv till.

Annons

Annons

Med tanke på Donald Trumps presidentskap borde skådespelarna enligt Mahler se de senaste fyra åren som ett avskräckande exempel, inte en inspirationskälla,, rapporterar Hollywood Reporter.

Ni borde inse det och tänka: "Jag antar att statliga jobb på hög nivå borde gå till människor som har utbildat sig för det och vet vad de gör", sade Maher i den egna tv-showen "Real time with Bill Maher" på HBO.

Actionhjälten Dwayne "The Rock" Johnson har sagt att han kan tänka sig att ställa upp i presidentvalet "om han känner att han har folkets stöd". Matthew McConaughey sonderar terrängen för att ställa upp i guvenörsvalet i Texas och den inbitne Trump-supportern Randy Quaid sneglar mot samma post i Kalifornien, medan Caitlyn Jenner redan är ute och kampanjar.

Jag är säker på att Caitlyn Jenner är en trevlig person, men som Kaliforniens guvernör skulle hon ha ansvaret för nationens femte största ekonomi baserat på hennes kvalifikationer som bakgrundskaraktär i en realityshow, sade Bill Maher i fredagens avsnitt av tv-showen.

Det är inte helt ovanligt att skådespelare sadlar om för att bli politiker. Det mest kända exemplet är Ronald Reagan som blev både guvernör och president. Även Arnold Schwarzenegger blev guvernör och Clint Eastwood har varit borgmästare i Carmel-by-the-Sea i Kalifornien.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Sommaren är här! Prova vårt medlemskap för en krona idag!