Premiärministern lovar stjärnan matskärpning

Marcus Rashford. Arkivbild.
Marcus Rashford. Arkivbild.
FotbollTT-Reuters

Manchester Uniteds fotbollsstjärna Marcus Rashford fortsätter framgångsrikt sin kamp för hungriga brittiska skolbarn. Nu har han fått premiärministern Boris Johnson att utlova skärpning.

Annons

Annons

Annons

Annons

Bilder på magert innehåll i de lunchboxar som delas ut till skolbarn spreds tidigare i veckan på sociala medier och ledde till hård kritik mot den brittiska regeringen. En av dem som reagerade var Manchester United-stjärnan som krävde förbättringar. Det har hörsammats av Storbritanniens premiärminister Boris Johnson.

"Hade just en bra konversation med premiärministern. Han har garanterat mig att han ska rätta till saken och att en genomgång ska göras med leverantören. Han håller med om att innehållet i lunchboxarna som visats på Twitter är oacceptabla", skriver Rashford på Twitter.

Rashfords kamp började i fjol under nedstängningen på grund av covid-19. Han fick regeringen att skjuta till pengar för att barnen skulle få lunchpaket när skolorna hölls stängda, vilket senare också kom att gälla under hela sommarlovet. Rashford har själv berättat om hur han som barn ofta tvingades gå hungrig.

Företaget som levererar matpaketen har bett om ursäkt.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons