-
+

Prinspar återvänder inte till kungligt liv

Det brittiska prinsparet Harry och Meghan, fotograferade i London i fjol.
Det brittiska prinsparet Harry och Meghan, fotograferade i London i fjol.
Storbritannien/USATT-Reuters

Det brittiska prinsparet Harry och Meghan återvänder inte som arbetande medlemmar av den brittiska kungafamiljen, meddelar Buckingham Palace.

Därmed förlorar de samtliga hederstitlar.

Annons

Annons

Det brittiska prinsparet Harry och Meghan, fotograferade i Australien 2018.
Det brittiska prinsparet Harry och Meghan, fotograferade i Australien 2018.

I ett uttalande från slottet i London heter det att prinsparet, vars formella titlar är hertig och hertiginna av Sussex, informerat drottning Elizabeth.

"Alla är ledsna över deras beslut, men hertigen och hertiginnan är fortsatt mycket älskade medlemmar av familjen," står det i uttalandet. De militära hedersutmärkelser och kungliga beskyddaruppdrag paret haft kommer att återgå till drottningen och delas ut till andra arbetande medlemmar av kungafamiljen, enligt Buckingham Palace.

Det är ett drygt år sedan Harry och Meghan lämnade det kungliga livet med hänvisning till att medierna varit alltför närgångna mot dem. De bor nu stora delar av året i Kalifornien i USA. För några dagar sedan meddelade de att de väntar sitt andra barn.

Sagobröllopet mellan prins Harry och den amerikanska skådespelaren Meghan Markle stod i maj 2018. Året därpå föddes sonen Archie.

I höstas betalade paret tillbaka motsvarande nästan 28 miljoner kronor till de brittiska skattebetalarna, pengar som hade använts till att renovera deras bostad Frogmore Cottage i Storbritannien. Då undertecknade de också ett flerårigt avtal med strömningstjänsten Netflix om att producera dokumentärer, spelfilm, tv-serier och barnprogram.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss