Professor: Ställ in fotbollslandskampen

Björn Olsen. Arkivbild.
Björn Olsen. Arkivbild.
FotbollTT

Coronaviruset härjar i Danmarks trupp.

Nu vill Björn Olsen, professor i infektionssjukdomar, att matchen ställs in.

För att använda fotbollsspråk – blås av den, säger han till Aftonbladet.

Annons

Annons

Mittfältaren Robert Skov och en massör har testat positivt för covid-19 och skickats hem. Dessutom har åtta spelare i den danska landslagstruppen samt båda förbundskaptenerna, Kasper Hjulmand och hans assisterande Morten Wieghorst, isolerats.

För Björn Olsen, professor i infektionssjukdomar, är det tillräckligt med information för att slå fast: Ställ in vänskapslandskampen mellan Danmark och Sverige.

De har ett utbrott. Det är lätt att misstänka att fler kan bli sjuka i närtid. De gör helt rätt att skicka hem spelare, isolera och minska på alla kontakter, säger han till Aftonbladet.
Det låter som en märklig tillställning med några ihoprafsade lag med misstänkt smitta hos det ena bara för att spela en träningsmatch – mitt under en pandemi. Det låter lätt bisarrt.
Samtidigt brukar de här lagens läkare har bra kunskaper och experter att konsultera med i ett sådant här läge. Man får hoppas att de tar rätt beslut, men jag tycker det låter konstigt om de ska spela. All lagidrott blir stukad i ett sådant här läge.

Matchen på Brøndbystadion är planerar att spelas på onsdag. Senare i veckan väntar Nations League-matcher.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons