Proffsklare Karlsson upp i skytteligatopp

Jesper Karlsson (höger) skrev in sig i målprotokollet ännu en gång mot Djurgården.
Jesper Karlsson (höger) skrev in sig i målprotokollet ännu en gång mot Djurgården.
FotbollTT

Klar för nederländska ligan på fredagen – målskytt för Elfsborg på lördagen.

Tillbaka på svensk mark gick Jesper Karlsson upp som skytteligaledare i kryssmatchen borta mot Djurgården.

Det var en lång dag, säger 22-åringen efter 1–1 på Tele2 arena.

Annons

Annons

Jesper Karlsson hade ett intensivt dygn bakom sig när Elfsborg gästade Djurgården, något som dock inte märktes när spelet kom i gång på ett regnigt Tele2 arena.

Så sent som på fredagen blev 22-åringen klar för nederländska AZ Alkmaar, som enligt Aftonbladet betalade runt 27 miljoner kronor för den svenske U21-landslagsmannen.

Mitt hjärta slår för Elfsborg så det är kul att de får in pengar. Sedan får man tänka på coronan också, som kanske gör att priset sjunker en del. Jag är ändå nöjd.
Jag gick upp klockan 05 i går, sen var det bara att åka dit och göra läkarundersökning, träffa laget, sportchef och alla. Sen var det bara att skriva på. Och sen hemkomst. Det var en lång dag, säger Karlsson

Inte sista matchen

Trots att det bara hade gått timmar sedan han fått sin proffsdröm uppfylld lyckades han ställa om och prestera på samma höga nivå som han gjort hela säsongen.

Matchen var 21 minuter gammal när Karlsson erövrade bollen efter en djurgårdshörna, vände spelet blixtsnabbt, hittade ut till Robert Gojani på högerkanten och avslutade rappt när han fick tillbaka bollen utanför offensivt straffområde.

Djurgårdens målvakt Per Kristian Bråtveit kunde bara agera statist när bollen satt lågt intill norrmannens högra stolpe.

Målet innebar att Karlsson gick upp i delad skytteligaledning tillsammans med IFK Norrköpings Christoffer Nyman, båda på tio fullträffar.

Och fler kan det bli. Kontraktet med AZ börjar nämligen inte gälla förrän den 28 september, såvida inte AZ går vidare till Champions League-playoff. Då är det 18 september som gäller.

Annons

Annons

Tappade poäng

Som det är sagt nu, om de vinner Champions League-kvalet så åker jag ner efter Mjällbymatchen den 17 september. Men om de inte går vidare så stannar jag till IFK Göteborg hemma (27 september), säger Karlsson som länge haft siktet inställt på den nederländska ligan.
Jag har alltid haft i huvudet att jag vill spela i Holland. Jag gillar deras sätt att spela fotboll, mycket offensivt och lite den spelstilen som jag har. Så det var ganska självklart.

Dessvärre för Karlsson blev hans mål mot Djurgården inte matchavgörande. Hemmalaget rivstartade den andra halvleken genom att kvittera redan i den 47:e minuten.

Frispelad av Jesper Karlström, från egen planhalva, avslutade Edward Chilufya kyligt mellan benen på målvakten Tim Rönning och utjämningen var ett faktum.

Det oavgjorda resultatet gör att placeringsläget är oförändrat i den allsvenska toppen där Djurgården och Elfsborg får fortsätta jaga tvåan Häcken och serieledande Malmö.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons