A-
A+

Pudas och Bromé tar plats i Tre Kronor-trupp

Skellefteås Jonathan Pudas är ett av namnen i den senaste Tre Kronor-truppen. Arkivbild.
Skellefteås Jonathan Pudas är ett av namnen i den senaste Tre Kronor-truppen. Arkivbild.
IshockeyTT

Hockeysäsongen är över för ytterligare ett antal klubblag.

En som kan glädjas är Tre Kronors förbundskapten Johan Garpenlöv, som tar med tio nya namn till veckans landskamper mot Danmark.

Annons

Annons

Skellefteås stjärnback Jonathan Pudas, Davosforwarden Mathias Bromé och Örebromålvakten Jhonas Enroth är tre som sticker ut i Johan Garpenlövs trupp till de två landskamperna mot Danmark i Halmstad senare i veckan.

Totalt tio spelare är nya jämfört med truppen som mötte Norge i en dubbellandskamp tidigare i månaden.

"Resan mot VM fortsätter, och nu lyfter vi in ett gäng spelare, däribland OS-spelarna Jonathan Pudas och Mathias Bromé, samt målvakten Jhonas Enroth. Den här veckan vill vi ta ett steg till i vårt spelsätt. Vi ser fram emot att spela på hemmaplan i Halmstad", säger Tre Kronors förbundskapten Johan Garpenlöv i ett pressmeddelande.

Övriga sju som tillkommer är Skellefteåspelarna Filip Roos, Linus Karlsson, Växjös Joel Persson, Joel Kellmank och Glenn Gustafsson samt Oskarshamnsduon Patrik Karlkvist och Kim Rosdahl. I samtliga fall blev deras klubbar nyligen utslagna i SM-kvartsfinalspelet.

De som därför får lämna plats är Per Svensson, Robin Press, Oskar Eklind, Linus Ölund, Dmytro Timashov och Anton Wedin, som lämnar truppen.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.