Quaison missade spelarstrejk: "Var inte där"

Robin Quaison. Arkivbild
Robin Quaison. Arkivbild
FotbollLissabon, TT:s utsände

Robin Quaison kommer från en stormig tid i klubblaget Mainz med tre raka förluster, sparkad tränare och spelarstrejk.

Den svenske anfallaren missade dock helt konflikten inom laget.

Om jag ska vara helt ärlig var jag inte där, säger han.

Annons

Annons

Robin Quaison, 27, stod för ett oerhört bra fjolår med 13 ligamål på 32 matcher för Mainz.

Om förra säsongen gick i dur har årets ligastart börjat i moll. Tysklaget står på noll poäng – Quaison har stått för en fullträff – efter tre omgångar och med en sparkad tränare.

Spelarstrejk

Som om inte det vore nog utbröt även en spelarstrejk i laget för några veckor sedan. Truppen träningsstrejkade i protest mot att anfallaren Adam Szalai blev ombedd att leta efter en ny klubb.

Om jag ska vara helt ärlig var jag inte där. Jag var hemma i Sverige och hade lite familjesaker jag var tvungen att ta hand om, säger Quaison och tillägger:
Den där diskussionen hände den dagen. Den diskussionen missade jag också. Jag missade allt kaos, faktiskt. Det var som jag har förstått det en diskussion mellan en spelare och klubben. Klubben tog beslutet att han inte skulle tillhöra truppen och de spelare som var där den dagen gillade inte det beslutet. De tog beslutet att inte gå ut och träna.

Annons

Annons

Blev kvar

Trots oroligheterna och den tuffa starten blev 27-åringen, som har ryktats bort under sommaren, kvar i klubben när transferfönstret stängde i förra veckan.

Vissa saker kändes inte rätt. Jag trivs väldigt bra i Mainz, får spela mycket och trivs i staden och klubben. Ska jag flytta ska det vara till något som känns väldigt, väldigt bra och det gjorde det inte. Jag är kvar.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons