Quaison: "Trivs väldigt bra i Mainz"

Robin Quaison spelar gärna mot Portugal.
Robin Quaison spelar gärna mot Portugal.
FotbollTT

Landslagsanfallaren Robin Quaison, 26, hade en strålande säsong med Mainz i Bundesligafotbollen.

Det gav eko.

Men det mesta talar för att han stannar i klubben.

Jag tror att jag blir kvar, säger han.

Annons

Annons

Quaison gjorde 13 mål på 32 ligamatcher och fick stort förtroende av tränaren Achim Beierlorzer. Den senaste tiden har det spekulerats i att Quaison kan vara på väg till en större klubb än FSV Mainz.

Inför Nations League-mötet med Portugal på Friends arena på tisdag säger Quaison att han troligen fullföljer sitt fyraårskontrakt med Mainz.

Det har inte kommit något jag vill gå till. Jag trivs väldigt bra i Mainz. Jag har ett år kvar på kontraktet och jag tror att jag kommer att få mycket speltid den här säsongen.

Lyckat EM-kval

Quaison hade ett lyckat EM-kval (fem mål på nio matcher), där han tog sig in i landslagselvan. Mot världsmästarna Frankrike – 0–1 i lördags – fick han chansen igen.

Han var inte helt nöjd med sin insats.

Vi hade lite svårt med vårt anfallsspel, men det är svårt, första matchen för säsongen. Det blir så i början, det är normalt. Det är något vi får jobba med, nu här mot Portugal och sedan bygga vidare på det när vi är hemma med våra klubblag.
Till nästa samling (i oktober) kommer det att vara bättre. Sån är fotbollen, säger Quaison.

Han säger att han är lite trött, men redo att spela igen om han blir uttagen – och då gärna på nytt tillsammans med Marcus Berg.

Jag tycker att han var en av våra bästa spelare mot Frankrike. Han är väldigt bra på att suga in bollen, skarva vidare och skapa ytor till oss andra. Det var lite svårare mot Frankrike. Vi fick inte de bollar vi ville ha. Han har gjort det bra i landslaget. I EM-kvalet skapade han väldigt mycket ytor för mig och jag kunde utnyttja det på ett sätt som jag inte gjorde mot Frankrike.
Vi vet alla hans kvalitéer, säger Quaison.

Annons

Annons

Jobba med lugnet

På frågan om det finns utrymme för större offensivt mod mot motstånd som Frankrike och Portugal svarar anfallaren:

Självklart, men när vi möter sånt här motstånd har vi inte bollen så mycket som vi brukar ha. Då kan man bli lite ängslig med bollen och stressa i väg den. Först och främst tycker jag att vi måste ha mer lugn med bollen och då kommer det andra automatiskt.
Mot visst motstånd dominerar vi matcherna och skapar chans efter chans. Det är lugnet mot de här stornationerna vi måste jobba lite mer med.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons