A-
A+

Quaison vill hjälpa unga att våga drömma

Robin Quaison vill hjälpa ungdomar att våga drömma.
Robin Quaison vill hjälpa ungdomar att våga drömma.
FotbollTT

För honom själv har många drömmar redan gått i uppfyllelse.

Nu har Robin Quaison, lagom till EM, startat en stiftelse för att hjälpa ungdomar att våga drömma.

Responsen hemifrån har varit fantastisk, säger han.

Annons

Annons

Fotbollen har tagit honom från nordvästra Stockholms förorter till proffslivet i tyska Mainz. Men Robin Quaison vill gärna ge något tillbaka till andra.

Därför har han tillsammans med några vänner dragit i gång "Quaison foundation", som under EM ordnat visningar av Sveriges matcher i Husby och bjudit ungdomar på mat.

"Vill inspirera"

Det är ett sätt för mig att försöka inspirera och motivera de yngre. Det är en stiftelse som jag grundat med fyra vänner, berättar 27-åringen.
Vi har suttit och pratat länge om vad vi kan göra för de yngre och hur vi kan motivera dem och inspirera dem att våga drömma. Folk säger att det är lätt att drömma, men när man inte har alla redskap kan det bli lite svårt.

Robin Quaison inledde sin fotbollskarriär i Järva, men kom snart till AIK där han så småningom lotsades in i A-laget av bland andra Martin Mutumba.

Efter AIK väntade några år i Palermo, innan han 2017 flyttade till Mainz i tyska bundesliga.

Annons

Annons

"Har gjort mitt"

Hittills under EM har Robin Quaison fått nöja sig med två inhopp. Men redan direkt efter inhoppet mot Slovakien, där han ordnade straffen som gav Sverige 1–0-segern, var han tydlig med att han såg sig som en startspelare.

Vi har varit samlade nu i snart en månad och jag känner att jag har visat vad jag kan på matcher och på träningar, säger han.
Nu är det bara fullt fokus på Polen. Jag känner att jag har gjort mitt, så får vi se.

Förbundskaptenen Janne Andersson konstaterade efter Slovakienmatchen att Alexander Isak är given i startelvan.

Men om det är Marcus Berg eller någon av de andra anfallarna som ska göra Isak sällskap mot Polen på onsdag är svårare att säga. Robin Quaison hoppas på sig själv – men välkomnar konkurrensen.

Konkurrensen har blivit tuffare. "Alex" har slagit igenom i Spanien, Dejan (Kulusevski) har slagit igenom, Jordan (Larsson) har varit väldigt bra i Ryssland och "Mackan" har bibehållit sin form.
Det är tufft, men som jag alltid sagt tidigare: konkurrens är bra. Vi triggar varandra, vi pushar varandra, vi måste alla steppa upp och det gör laget bara bättre.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Spara 100 kronor på ett helår – ingen bindningstid!