A-
A+

Radetinac om maskningen: "Påverkade inte"

Djurgårdens Magnus Eriksson och Norrköpings målvakt Oscar Jansson fångade vid situationen som rörde upp känslor i Djurgården.
Djurgårdens Magnus Eriksson och Norrköpings målvakt Oscar Jansson fångade vid situationen som rörde upp känslor i Djurgården.
FotbollTT

Ett överlägset Djurgården tryckte på för ett segermål och tre poäng i jakten på SM-guldet.

Då sjönk Oscar Jansson ihop och Norrköping fick hämta andan och snacka ihop sig i några minuter.

Alla som kan fotboll förstår ju vad han var ute efter, men jag tycker inte det påverkade, säger Djurgårdens Haris Radetinac.

Annons

Annons

Var Jansson skadad? Eller maskade Norrköping medvetet? Djurgården lagkapten Magnus Eriksson visade sitt missnöje på planen och sade vad han tyckte.

Det är klart att Norrköping kände att man var jättepressade där, säger Eriksson.
Det finns lägen i matcher där man mår bra av att bryta momentumet. Om det var så i det här fallet vill jag inte gå in på, säger Rikard Norling, Norrköpings tränare.

Norlings förklaring till spelavbrottet och behandlingen av Jansson var att hans målvakt precis hade räddat ett skott med "pillesnoppen".

Alla som har en sådan vet att den inte mår bra av att träffas av en fotboll som kommer farande i full fart.

Smärtan kom sent

Janssons nervsystem verkade emellertid reagera rätt långsamt. Först en bra stund efter själva kontakten mellan "ballen" och bollen sjönk han ned på rygg.

Men han hävdar bestämd att han inte maskade:

Det gjorde otroligt ont och hängde i, smärtan var inte maskning. Jag behövde tid att andas, fick ingen luft de första minuterna, säger Jansson till Norrköpings Tidningar.

Att det gjorde ont där och då passade hur som helst Norrköping väl. Matchen var i ett kritiskt skede. Djurgården tryckte på med allt vad man hade – men kunde inte få in bollen.

Thomas Lagerlöf, Djurgårdens tränare, ville inte ge sig in i en diskussion om Norrköping ville få tid att samla sig.

Jag kan inte göra något åt det. Man får se det mentalt, som beröm att vi är duktiga.

Haris Radetinac, framspelare till Kalle Holmbergs ledningsmål i 1–1-mötet på Platinumcars arena, tror heller inte att det några minuter långa uppehåller drabbade Djurgården negativt.

Annons

Annons

Tillräckligt med chanser

Det blev fem minuters tilläggstid. Tid har vi, lägen har vi. Jag tycker inte att det påverkar mycket. Det kunde ha gjort det, men vi var riktigt taggade.

TT: Är det mer tillfälligheter att ni inte gör ett andra mål?

Det tycker jag. Vi har tillräckligt många lägen för att göra 2–1-målet, säger Radetinac.

I näst sista omgången, på söndag, väntar Varberg hemma. Några timmar senare spelar Malmö FF – som leder allsvenskan en poäng före Djurgården – borta mot Kalmar FF.

Jag tror inte att det påverkar så mycket. Man måste vinna matcherna, man kan inte tänka på vad de andra ska göra, men spelar vi så här ska vi ta sex poäng.

TT: Och till att börja med ta tre och sätta press på Malmö?

Vi får se, man måste tro på det, säger Radetinac.

Lagkaptenen Magnus Eriksson till Discovery+:

Vi hade allt i egna händer, nu har vi inte det, men jag tror att det kommer att svänga in i det sista. Vi spelar stundtals ut Norrköping, vi har inget att skämmas för. På det stora hela ska vi vara nöjda, men det är klart att vi hade velat ha tre poäng.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Prova Premium i en månad för endast en krona.