A-
A+

Raketer mot Israel – flyganfall mot Gazaremsan

Rök stiger mot himlen från en byggnad i västra Gaza efter det att israelisk militär avfyrat raketer på morgonen.
Rök stiger mot himlen från en byggnad i västra Gaza efter det att israelisk militär avfyrat raketer på morgonen.
MellanösternTT-AP-AFP

Minst sex raketer har avfyrats från Gazaremsan mot Israel, uppger israelisk militär. Israel har svarat med flyganfall mot mål i Gaza.

Annons

Annons

Raketerna avfyrades under natten mot torsdagen, efter det att israeliska soldater genomfört ett tillslag på den ockuperade Västbanken på onsdagen, som ledde till skottväxling där minst elva palestinier dödades. Enligt AFP skadades 80 personer i räden.

Flyglarmet gick i delar av landet till följd av raketerna. Den israeliska militären uppger att fem av sex raketer skjutits ned. Den sista raketen landade på ett fält, och det finns inga uppgifter om skador.

Enligt AP har Israel svarat med flyganfall mot mål på Gazaremsan under den tidiga morgonen. Bland målen ska finnas en vapenfabrik och en militär anläggning som tillhör islamistiska Hamas. Det finns inga rapporter om skadade.

Bland dödsoffren för onsdagens israeliska räd i Nablus finns en 16-årig pojke samt två äldre män, 72 samt 66 år gamla, enligt hälsomyndigheterna. 66-åringen dog efter att ha andats in tårgas.

Det israeliska tillslaget var ämnat mot misstänkta militanta grupperingar.

Händelsen i Nablus var en av de mest våldsamma på nästan ett år på Västbanken och östra Jerusalem. Israelisk polis befarar hämndaktioner och har höjt beredskapen.

Israel har genomfört räder mot misstänkta terrorister på Västbanken efter en rad dödliga, palestinska attacker mot Israel förra våren.

Palestinska butiker i ockuperade östra Jerusalem höll stängt under torsdagen efter att en generalstrejk utlysts i protest mot våldet.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.