A-
A+

Rangnick: Kan behöva tio nya spelare

Tränaren Ralf Rangnick anser att Liverpool 'ligger sex år före oss' och är inne på att Manchester United kan behöva upp till tio nya spelare. Arkivbild.
Tränaren Ralf Rangnick anser att Liverpool "ligger sex år före oss" och är inne på att Manchester United kan behöva upp till tio nya spelare. Arkivbild.
FotbollTT

0–5 på hemmaplan och nu senast 0–4 borta.

0–9 i matcherna mot Liverpool är dock inte den enda som svider för Manchester United den här säsongen.

Nu är det klart att två scouter lämnar storklubben – och det har börjat pratas om upp till tio nya spelare.

Annons

Annons

Säsongen är fortfarande i full rullning men redan nu kan Manchester Uniteds fotbollsår kategoriseras som mindre lyckosamt.

Det senaste tydliga tecknet på det: Liverpools överlägsenhet och 4–0-seger på Anfield.

En förlust som innebär att Manchester United är långt efter toppduon Liverpool och Manchester City samt riskerar att missa Champions League-spel.

Scouter lämnar klubben

Enligt The Athletic, som TV4:s Fotbollskanalen hänvisar till, har stab- och truppbygget inför framtiden redan påbörjats.

Redan nu ska det vara klart att chefsscouten Jim Lawlor och globale scouten Marcel Bout, som båda har varit djupt involverade i klubbens rekryteringsprocess, lämnar efter 16 respektive 8 år.

Dessutom har Ralf Rangnick, som är tränaren den här säsongen och sedan ska jobba som konsult för klubben i ytterligare två år, varit inne på att det kommer krävas mer än så för att Manchester United ska återfå sin forna glans.

Och det var även vad han var inne på kort efter nederlaget i Liverpool.

Det är pinsamt, det är en besvikelse, kanske till och med förödmjukande, sade Rangnick enligt Sky Sport.
Vi måste acceptera att Liverpool ligger sex år före oss.
Det kommer att bli en ombyggnad men det hjälper oss inte nu, när vi fortfarande har fem matcher kvar att spela."

Annons

Annons

Behöver nya spelare

Rangnick säger att det inte särskilt svårt att analysera situationen och slår fast:

Det är tydligt att vi behöver sex, sju, åtta eller till och med tio nya spelare. Och innan du skriver kontrakt med dessa måste vi vara klara med hur vi ska spela.

Där och då, efter lagets senaste förlust, var Ralf Rangnick inte intresserad av att prata om risken att Manchester United missar spel i Champions League-nästa år.

Jag tycker inte att det är vettigt att spekulera om våra chanser att komma topp fyra efter den här prestationen, sade han.
Just nu är vi inte bra nog att ta poäng mot Liverpool. Vi har inte gett upp säsongen, de var bara bättre än oss. De har 25 formel 1-bilar i truppen.

Ajax Erik ten Hag väntas ta över som ny tränare.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.