A-
A+

Rapparen Drakeo the Ruler dödad på festival

-
MusikTT

Den amerikanske hiphopartisten Drakeo the Ruler har knivhuggits till döds på en festival i Los Angeles.

Annons

Annons

Drakeo the Ruler, vars riktiga namn var Darrell Caldwell, skulle ha uppträtt på festivalen Once Upon a Time under lördagen och befann sig på backstageområdet under kvällen. NME skriver att han hamnade i ett stort bråk där han knivhöggs i halsen.

Artisten fördes med ambulans till sjukhus med livshotande skador och under söndagen framkom det att han avlidit.

Hans presskontakt bekräftar dödsfallet för The Guardian.

"Ett bråk"

Festivalen avbröts direkt när ledningen fick veta att Drakeo the Ruler hade blivit knivskuren och besökare slussades ut från området. Artister som Snoop Dogg, 50 Cent och Ice Cube var inbokade att spela under helgen.

"Det inträffade ett bråk backstage under Once Upon a Time. Av respekt för de inblandade och på uppmaning av polis och lokala myndigheter så har vi bestämt oss för att ställa in resten av evenemanget", sade arrangörerna Live Nation i ett uttalande.

Flera artister beklagar nu dödsbeskedet i sociala medier."Du muntrade alltid upp mig med din energi, vila i frid Drakeo" skriver rapparen Drake på Instagram.

Annons

Annons

En uppgörelse

Drakeo the Ruler släppte sitt debutalbum "The truth hurts" tidigare i år. Han har tidigare släppt totalt tio mixtapes.

Rapparen friades nyligen i en rättsprocess om mord och mordförsök. Fallet gällde en dödsskjutning som inträffat 2016 och togs upp på nytt 2020. Drakeo the Ruler ingick då en så kallad "plea deal", en uppgörelse där åklagaren går med på sänkt straff om den åtalade erkänner sig skyldig, och släpptes ur häktet i november samma år.

Drakeo the Ruler blev 28 år.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Prova Premium i en månad för endast en krona.