Rashford skriver barnbok

Marcus Rashford skriver en barnbok tillsammans med den engelska sportjournalisten Carl Anka. Arkivbild.
Marcus Rashford skriver en barnbok tillsammans med den engelska sportjournalisten Carl Anka. Arkivbild.
FotbollTT

Annons

Annons

Fotbollsstjärnan Marcus Rashford fortsätter sitt arbete för fattiga barn i Storbritannien. Nu står det klart att Manchester United-spelaren skriver en barnbok tillsammans med engelska sportjournalisten Carl Anka, till vardags på The Athletic.

Boken kommer att heta "Du är en mästare" och rikta sig mot barn under tuffa levnadsvillkor. Historien är baserad på Rashfords egen uppväxt, och kommer att fokusera på vikten av en utbildning, positivt tänkande och kvinnliga förebilder.

Jag började läsa sent, när jag var 17 år. Det förändrade mitt perspektiv på livet. Jag önskar att jag läste mer som barn, men böcker var inget min familj prioriterade när vi behövde mat på bordet, säger Rashford till The Athletic.
Det var tillfällen när undanflykten från verkligheten, som läsning innebär, hade kunnat hjälpa mig. Jag vill att alla barn ska ha det.

Boken släpps i maj 2021. Utöver det kommer två ytterligare böcker från Rashford 2022, och en bokklubb för att främja barns läsning kommer lanseras av fotbollsspelaren.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons