A-
A+

Regeringen slår fast publikrestriktionerna

De allsvenska arenorna får vänta på sin publik. Arkivbild.
De allsvenska arenorna får vänta på sin publik. Arkivbild.
AllmäntTT

Regeringen följer som väntat Folkhälsomyndigheten förslag. Därför blir det inga åskådare i svensk idrott förrän tidigast den 3 maj.

Annons

Annons

Först i början av maj kan det bli tal om att lätta på restriktionerna för publika sammankomster som gör det möjligt att börja ta in publik på svenska arenor.

Förhoppningen är att kunna införa mindre strikta regler om så kallade deltagartak där varje evenemang kan bedömas separat. Då skulle fotbollsmatcher och motionslopp utomhus kunna bedömas på ett annat sätt, och kanske få ta in mer publik än inomhustävlingar.

Vi hade för avsikt att införa nya deltagartak den 11 april, men det behöver skjutas fram en tid på grund av smittspridningen, säger socialminister Lena Hallengren (S) på en presskonferens.

Nu flyttas datumet alltså fram till den 3 maj.

Det förutsätter förstås att det epidemiologiska läget är bättre, säger Hallengren.

Herrallsvenskan i fotboll har premiär den 10 april. En vecka senare startar damallsvenskan och redan i påskhelgen inleds SM-slutspelet i ishockey, en publikdragare i vanliga fall.

Organisationen Svensk elitfotboll (Sef) har föreslagit att de allsvenska klubbarna skulle ta in åskådare motsvarande 15 procent av arenornas sittplatskapacitet, men har fått kalla handen av Folkhälsomyndigheten.

Vi har tagit fram genomarbetade planer för hur det här ska kunna gå till men vi får ingen riktig återkoppling. De har fullt upp med annat är väl ungefär beskedet vi får, sade Sefs generalsekreterare Mats Enquist till TT under tisdagen.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

banner_sthlm

Nu kan du prova News55 Premium i två veckor för endast 19 kr.

Nu kan du prova News55 Premium i två veckor för endast 19 kr.

Prova idag och få tillgång till allt vårt innehåll!