A-
A+

Regioner fortsatt plågade av smittspridning

Skidåkare i coronaanpassad liftkö i Åre i december 2020.
Skidåkare i coronaanpassad liftkö i Åre i december 2020.
CoronavirusetTT

Regioner med kraftig smittspridning väljer nu att ta till åtgärder.

I Västernorrland väljer man att utvidga och förlänga rekommendationerna. I Jämtland Härjedalen väljer man att förlänga.

Annons

Annons

Annons

Annons

Smittspridningen av covid-19 är fortsatt hög i Västernorrland och smittskyddsläkaren har därför i samråd med länsstyrelsen beslutat att utvidga rekommendationerna.

"Vi behöver få ned smittspridningstakten. Jag uppmanar alla att ta råd och rekommendationer på största allvar", säger Hans Boman, smittskyddsläkare Region Västernorrland, i ett pressmeddelande.

De skärpta regionala rekommendationerna införs fredag den 30 april och gäller till och med den 23 maj och innebär bland annat att personer som arbetar på arbetsplatser där utbrott sker bör hålla sig hemma och att vuxna inte får träna inomhus i grupp.

De rekommendationer som gäller sedan tidigare, om till exempel munskydd i kollektivtrafiken och att avstå från onödiga resor, förlängs till 23 maj.

Även i Jämtland Härjedalen är smittspridningen fortsatt hög och regionen väljer också att förlänga de befintliga rekommendationerna.

"Läget är mycket allvarligt och vi behöver alla ta ett fortsatt stort personligt ansvar och i högre utsträckning avstå från att träffa andra människor och provta sig och stanna hemma vid minsta symtom", säger smittskyddsläkare Micael Widerström i ett pressmeddeland e.

De förlängda rekommendationerna gäller fram till den 17 maj.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

premium_musicquiz_v1

Är det din tur att vinna?