-
+

Rejält bakslag för vintern nästa vecka

Slaskväder väntas nästa vecka i södra Sverige. Arkivbild.
Slaskväder väntas nästa vecka i södra Sverige. Arkivbild.
VäderTT

Vintervädret i Sverige åker på en värmesmocka den kommande veckan. Det väntas bli uppemot sju plusgrader i de södra delarna av landet.

Annons

Annons

Stora delar av Sverige har den gångna veckan blivit ett vinterlandskap, draperat i ett pudrigt snötäcke. Glatt har många gett sig ut i skidspåren.

Men nästa vecka blir det ett bakslag för vintern. Mildare luft börjar dra in från väster redan på måndagen och temperaturen stiger.

Det fortsätter trots det att vara kallt och minusgrader i marken så lokalt kan det vara lite halkigt, säger Niklas Eynevik, meteorolog på SMHI.

I inledningen på veckan håller sig temperaturen i södra Sverige kring nollan, men framåt onsdag och torsdag bryter varmluften igenom i både östra Götaland och Svealand. Det blir plusgrader och regn, säger Niklas Eynevik.

I Malmö och Kalmar kan temperaturen klättra upp emot sju plusgrader på torsdag, och i Stockholm ligger temperaturen då runt fyra plusgrader.

Norr om Värmland och Uppland råder fortfarande minusgrader och där övergår regnet i snöfall. Samtidigt blir det ganska blåsigt med en tilltagande ostvind i norra Sverige.

Det kommer fortsätta vara vinter över Norrland men över södra Sverige kommer det tillfälligt bli mildare. Sedan kan det bli lite kallare igen i början av veckan därpå, men det blir ett klart bakslag för södra Sverige. Det kommer att tära på snötäcket, säger Niklas Eynevik.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss