Rekordkvartal för Swedish Match

Swedish Match presenterar delårssiffror. Arkivbild.
Swedish Match presenterar delårssiffror. Arkivbild.
EkonomiTT

Annons

www.krisinformation.se

Annons

www.krisinformation.se

Cigarrer och det tobaksfria snuset Zyn bidrar till att tobaksbolaget Swedish Match kan redovisa rekordsiffror under tredje kvartalet. Vinsten före skatt landade på 1 914 miljoner kronor vilket kan jämföras med 1 526 miljoner kronor motsvarande period 2019.

"Under kvartalet passerades en rad milstolpar inkluderat rekordresultat för våra produktsegment, ett nytt ”all time-high” för leveranser av vår nikotinportionsprodukt Zyn och de högsta leveransvolymerna av cigarrer någonsin under ett och samma kvartal", skriver vd:n Lars Dahlgren i en kommentar.

Resultatet slog därmed analytikernas förväntningar med råge. När det gäller rörelseresultatet som landade på drygt två miljarder kronor hade analytiker i snitt förutspått en vinst på 1,73 miljarder kronor.

"Det är svårt att identifiera och separera den påverkan som covid-19-relaterade effekter har på resultatet. Summerar vi utvecklingen för de första nio månaderna står det dock klart att nettoeffekten förefaller ha varit positiv i betydande utsträckning och att en stor del av den resultatpåverkande effekten inföll i det tredje kvartalet", skriver vd:n i rapporten.

Omsättningen uppgick till 4 400 miljoner kronor, jämfört med 3 829 miljoner kronor ett år tidigare.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons