Rekordmål när Milan nätade efter sex sekunder

Rafael Leão efter det rekordsnabba 1–0-målet.
Rafael Leão efter det rekordsnabba 1–0-målet.
FotbollTT-AFP

Det tog bara sex sekunder. Sedan hade Rafael Leão gjort 1–0 för Milan – det snabbaste målet genom tiderna i de stora europeiska fotbollsligorna.

Annons

Annons

Annons

Annons

Det rekordsnabba målet i bortamatchen mot Sassuolo inleddes med att Hakan Calhanoglu fick bollen vid avspark, stack iväg själv med bollen och passade fram till den framrusande Leão som sköt bollen i mål.

Den 21-årige portugisens fullträff är snabbast någonsin i de europeiska ligorna.

Vi ville starta matchen bra eftersom vi inte har gjort det i de senaste matcherna, säger Milantränaren Stefano Pioli och syftar på att laget hamnat i underläge mot Parma och Genoa (båda oavgjorda till slut).
Vi har fyra-fem olika mönster vid avspark. Ja, han (Leão) var förberedd. Det var ett viktigt läge. Jag säger ofta till unga spelare att det finns poäng som är värda mer eftersom de kommer i delikata lägen.

Drygt åtta minuter senare tackade Leão för framspelningen till sitt mål genom att servera turken Calhanoglu som sköt ett stenhårt skott i mål. Det målet dömdes dock bort för offside.

Milan kunde dock göra ett andra godkänt mål. I den 26:e minuten kontrade Milan på vänsterkanten. Fransmannen Theo Hernández gick själv och petade sedan fram bollen till belgaren Alexis Saelemaekers som bredsidade in 2–0.

Sassuolo reducerade sent, men Milan höll undan till en 2–1-seger och behåller därmed greppet som obesegrad tabelletta i Serie A, en poäng före stadsrivalen Inter som hemmaslog Spezia med samma siffror.

Den här matchen betydde mycket ur en mental synvinkel, vi ville vinna och att ha lyckats med det ger oss stor tillfredsställelse, säger Pioli.

Milan fick på nytt klara sig utan skadade Zlatan Ibrahimovic, medan 17-årige svenske talangen Emil Roback satt på bänken hela matchen.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons