Rekordmycket återvinning väntas i jul

Svenskarna spås återvinna pappersförpackningar motsvarande 4,3 miljoner granar i jul. Arkivbild.
Svenskarna spås återvinna pappersförpackningar motsvarande 4,3 miljoner granar i jul. Arkivbild.
EkonomiTT

Annons

Annons

Annons

Annons

Under pandemin har det lämnats in fler förpackningar än vanligt till återvinning i Sverige – och i jul ser det ut att bli rekord.

Företaget Förpacknings- och tidningsinsamlingen, FTI, räknar med att mer än 24 000 ton förpackningar kommer att lämnas in till återvinning under jul och nyår. Det skulle innebära en ökning på mer än 10 procent jämfört med samma period 2019.

"Hemmakontor, mer näthandel och andra förändringar i vardagen på grund av pandemin har gjort att antalet förpackningar som lämnas till återvinning ökat. Julen 2020 kommer förmodligen att gå till historien som den jul vi fått in flest förpackningar till återvinningsstationerna", säger Veronica Foberg Gustafsson, kommunikationschef på FTI, i ett pressmeddelande.

Exempelvis spås mängden pappersförpackningar landa på cirka 16 000 ton. Mängden virke som går åt för att producera den mängden förpackningar motsvarar cirka 4,3 miljoner granar.

"Vi vill be alla att tömma, vika och platta ihop förpackningarna så mycket det går så att mer får plats i behållarna", säger Veronica Foberg Gustafsson.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons