Rekordpengar till världsettan – Nordqvist tia

Ko Jin-young fick 1,1 miljoner dollar för segern i LPGA- tourfinalen.
Ko Jin-young fick 1,1 miljoner dollar för segern i LPGA- tourfinalen.
GolfTT

Världsettan Ko Jin-young vann den rekordstora segerchecken i LPGA-tourfinalen. Anna Nordqvist var bästa svenska som delad tia.

Annons

Annons

Annons

Annons

Ko Jin-young valde att stanna hemma i Sydkorea länge under coronapandemin. Först i november var världsettan tillbaka på den amerikanska LPGA-touren och i finaltävlingen i Naples, Florida, kom första segern sedan i augusti i fjol.

25-åringen, tvåa i US Open förra veckan, avslutade storstilat och vann klart på totalt 18 slag under par. Belöningen blev en rekordstor segercheck inom damgolfen: 1,1 miljoner dollar, vilket motsvarar cirka nio miljoner kronor.

Världstvåan Kim Sei-young ledde med ett slag inför slutvarvet, men kunde inte matcha landsmaninnan och delade andraplatsen med Hannah Green, Australien, på 13 under. Det räckte ändå för att Kim Sei-young skulle ta totalsegern i LPGA-tourens "Race to CME Globe" på årets kraftigt stympade coronasäsong.

De bästa svenskorna var en bit bakom den absoluta toppen, men spelade ändå ihop finfina julklappspengar. Anna Nordqvist delade tiondeplatsen på –8 och Madelene Sagström var ett slag bakom på delad 13:e plats. För det fick de cirka 300 000 respektive 230 000 kronor.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons