A-
A+

Rekordstor spac-notering på gång på Wall Street

Singapore-baserade Grab Holdings kan bli den största spac-noteringen på New York-börsen hittills. Arkivbild
Singapore-baserade Grab Holdings kan bli den största spac-noteringen på New York-börsen hittills. Arkivbild
EkonomiTT-Reuters

En historiskt stor så kallad spac-notering står för dörren, rapporterar Reuters.

Det är den Singapore-baserade Uber-konkurrenten Grab Holdings, värderad till motsvarande 350 miljarder kronor, som är på väg att ta bakdörren in på New York-börsen.

Annons

Annons

Annons

Annons

Uber-konkurrenten Grab Holdings, med huvudkontor i Singapore, är på väg till New York-börsen via en fusion med det så kallade spac-bolaget Altimeter Capital Management, rapporterar Reuters med hänvisning till tre anonyma källor..

Grab Holdings, med storägare som japanska Softbank och kinesiska Didi Chuxing, är marknadsledande i Sydostasien och skulle bli den största så kallade spac-noteringen hittills.

Spac-bolag (special purpose aquisition company), som Altimeter, är en allt vanligare typ av förvärvsbolag utan egen verksamhet, som noteras på börser för att sedan fusionera med bolag som vill till börsen.

Grab Holdings startades upp som en persontransportfirma 2021. Bolaget har i dagsläget verksamhet i åtta länder och 398 storstäder. Sedan starten har Grab breddat tjänsteutbudet till budverksamhet och digitala betalningar med sikte på att även börja sälja försäkringar och erbjuda utlåning.

Grabs nettointäkter ökade med 70 procent i fjol och enheten för matleveranser beräknas bli lönsam i slutet av 2021.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

premium_musicquiz_v1

Är det din tur att vinna?