A-
A+

Restriktioner på nytt efter kraftig virusvåg

Sydkoreas huvudstad Seoul är inne i en kritisk virusfas.
Sydkoreas huvudstad Seoul är inne i en kritisk virusfas.
SydkoreaTT-Reuters

Sydkorea återinför kraftiga restriktioner i huvudstaden Seoul efter att ett nytt dystert covidrekord slagits.

Annons

Annons

Onsdagens rapporterade 1 275 fall överträffades nämligen under torsdagen och den nya värsta dygnssiffran i landet skrivs nu till 1 316 fall.

Premiärminister Kim Boo-Kyum meddelade i ett tv-tal att två veckor av restriktioner på nivå fyra, nivån under total nedstängning, väntar för den folkrika staden som är hem till nära nära 10 miljoner människor. Reglerna innebär stängda skolor, hemarbete och att folksamlingar förbjuds. Nattklubbar och barer ska också hålla stängt och restauranger och kaféer får endast hålla öppet under begränsade former.

Hur stor del av de nya fallen som kan härledas till den så kallade deltavarianten framgår inte, men Sydkoreas hälsominister säger i ett uttalande att antalet smittade av varianten tredubblats på en vecka.

Totalt har 165 000 människor smittats av covid-19 i Sydkorea. Drygt 2 000 personer har avlidit med virussjukdomen, enligt Johns Hopkins Universitys sammanställning.

Även i Vietnam införs nu kraftigare restriktioner för att hindra spridningen av coronaviruset. Landets handelspunkt, Ho Chi Minh-staden, inför "sociala isoleringsorder". Folksamlingar förbjuds och invånarna får endast lämna hemmet för att köpa mat eller i andra nödfall.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Spara 100 kronor på ett helår – ingen bindningstid!