A-
A+

RFSL Stockholm: Vi har misslyckats

Enligt åklagaren har övergreppen skett i RFSL:s lokaler. Arkivbild.
Enligt åklagaren har övergreppen skett i RFSL:s lokaler. Arkivbild.
BrottTT

En 56-årig man åtalas för sex våldtäkter som ska ha begåtts i RFSL:s lokaler i Stockholm, uppger Åklagarmyndigheten. De fyra målsägandena är asylsökanden som fått hjälp av mannen som nu sitter häktad.

Annons

Annons

"Det som har hänt är fruktansvärt och oacceptabelt. RFSL Stockholm fördömer kraftigt alla former av sexuella övergrepp", säger Robert Sandström, ordförande RFSL Stockholm i ett mejl till TT.

De fyra målsägandena är asylsökande som sökt hjälp hos 56-åringen. Enligt åklagaren har övergreppen ägt rum i lokalerna. Målsägandena är alla under 30 år.

"Jag menar att de här männen har upplevt att de befunnit sig i en slags beroendeställning till 56-åringen. De har sökt upp honom för att få hjälp och rådgivning i sin asylprocess eller i sin rätt att få stanna i Sverige", säger kammaråklagare Paulina Pilati i ett pressmeddelande.

Enligt Robert Sandström har organisationen i det här fallet misslyckats med att garantera att alla verksamheter är säkra.

"Vi arbetar nu hårt för att säkerställa att detta inte ska kunna ske igen", skriver han i sitt mejl.

Den misstänkte häktades den 11 december och har varit frihetsberövad sedan dess.

RFSL Stockholm skriver att deras uppföljning och kontroll runt mannen varit otillräcklig och att de nu jobbar med att långsiktigt förbättra kvaliteten i sitt arbete och se över sina rutiner.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

banner_sthlm

Nu kan du prova News55 Premium i två veckor för endast 19 kr.

Nu kan du prova News55 Premium i två veckor för endast 19 kr.

Prova idag och få tillgång till allt vårt innehåll!