A-
A+

Ribom vann överlägset – trögt för Kalla

Emma Ribom.
Emma Ribom.
SportTT

Charlotte Kalla hade det tufft när den svenska skideliten gjorde upp i ett rullskidlopp i Trollhättan över 15 kilometer klassiskt.

Vann gjorde landslagskollegan Emma Ribom i stor stil.

På herrsidan var doldisen Marcus Grate snabbast.

Annons

Annons

Stjärnor som Jonna Sundling, Frida Karlsson och Linn Svahn var alla på frånvarolistan. Trots det fanns det gott om blågul stjärnglans i form av Maja Dahlqvist, Ebba Andersson och Charlotte Kalla.

Men ingen av dem var snabbare än Emma Ribom.

Landslagsåkaren imponerade från start till mål och åkte in i mål på tiden 39.17,8, drygt en halv minut före tvåan Hanna Falk.

Det handlade om att göra ett bra race från start till mål. Vi är bara i augusti nu så det är många månader till säsongsstart. Det gäller att hålla fokus till dess, säger Emma Ribom i TV4:s sändning.

"Superbra träning"

För Charlotte Kalla gick det trögt. 34-åringen hade inget med toppstriden att göra var över två minuter bakom Ribom i mål.

Jag fick aldrig det där trycket i stavarna som jag hade önskat. Men det är också lite från dag till dag hur kroppen responderar, säger Kalla.
Det är inte här i augusti jag har planerat att vara starkast. Det här är en superbra del i träningen.

Annons

Annons

Grate snabbast

Marcus Grate var snabbast i herrloppet. 24-årige Grate, som slogs ut i kvartsfinalen i VM-sprinten i Oberstdorf i vintras, åkte in på segertiden 34.56,9.

Otroligt kul. Väldigt roligt lopp och extremt jobbigt, säger Grate.

Landslagsåkaren Jens Burman tvingades tacka nej till tävlingen på grund av en reaktion på sin andra dos covid 19-vaccin, men åkare som Oskar Svensson, Calle Halfvarsson och William Poromaa fanns med.

Svensson hade problem med rullskidorna och fick byta under loppet och kom i mål nästan fyra minuter bakom Grate. Inte heller Halfvarsson eller Poromaa kunde rå på Grate. Halfvarsson var 21,6 sekunder bakom och blev trea.

Det var bättre än väntat. Jag trodde inte jag skulle ha något med toppstriden att göra så det var helt okej, säger Calle Halfvarsson.

Långloppsåkaren Emil Persson blev tvåa, drygt 20 sekunder efter Grate.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova vårt medlemskap i en månad för endast en krona!