A-
A+

Rivalmöte väntar Sverige i handbolls-EM

Sverige och Danmark under handbolls-EM 2020. Senare i år möts grannländerna på nytt. Arkivbild.
Sverige och Danmark under handbolls-EM 2020. Senare i år möts grannländerna på nytt. Arkivbild.
HandbollTT

Sverige slipper giganterna Norge och Frankrike.

Men någon drömlottning blev det inte för handbollsdamerna.

I gruppspelet väntar bland annat en nordisk drabbning mot Danmark.

Annons

Annons

Förbundskapten Tomas Axnér hoppades slippa Norge och Frankrike från den första seedningsgruppen, liksom Tyskland från tredje dito.

Så blev det också.

Men det blev inte någon drömlottning med blågula ögon sett när handbolls-EM:s gruppspel lottades på torsdagen. Sverige, i den andra seedningsgruppen, lottades in i grupp B tillsammans med hemmanationen Slovenien, Serbien – och Danmark.

"Danmark har tagit väldigt stora steg i de senaste mästerskapen och är ett av de fyra bästa lagen i världen just nu, det visade de både i hemma-EM och nu senast på VM där de tog medalj. En tuff motståndare, men också en häftig derbymatch att spela", säger förbundskapten Axnér i ett pressmeddelande och fortsätter:

"Målsättningen är förstås att ta oss vidare med så bra förutsättningar som möjligt."

För Sverige, som slutade på elfte plats i senaste Europamästerskapet 2020 men som därefter har slutat femma i VM och fyra i OS, väntar Serbien i premiären. Vid eventuellt avancemang till huvudrundan väntar matcher mot de tre bästa lagen från grupp A: Norge, Ungern, Kroatien och Schweiz.

EM-slutspelet avgörs i Montenegro, Nordmakedonien och Slovenien den 4–20 november. Sverige spelar sina tre gruppspelsmatcher i slovenska Celje.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.