A-
A+

Roberts: "Inte gjort någon succé i OS innan"

Vänsternian Jamina Roberts och Sverige är klart för OS efter att ha krossat Argentina (34–21) i kvalet. Spelen i Tokyo kan bli Roberts tredje raka OS i karriären.
Vänsternian Jamina Roberts och Sverige är klart för OS efter att ha krossat Argentina (34–21) i kvalet. Spelen i Tokyo kan bli Roberts tredje raka OS i karriären.
HandbollTT

London 2012 och Rio de Janeiro 2016.

Nu kan Jamina Roberts blicka mot ett tredje OS i karriären.

Vi har inte gjort någon succé i OS innan, så jag hoppas att vi kan göra det bättre, säger vänsternian efter att Sverige säkrat en biljett till OS i Tokyo.

Annons

Annons

De svenska handbollsdamerna hade inga bekymmer med att avfärda Argentina i OS-kvalet. Efter förkrossande 34–21 på lördagen och 28–28 mot Spanien i fredags tar Sverige en av de två OS-platserna i kvalgruppen i spanska Llíria.

Det är gött att det är klart. Vi gör två bra matcher. I går (fredag) var vi lite besvikna, men Spanien är ett bra lag och vi spelar lika. Men vi ger oss själva möjligheten att ha det i egna händer, säger vänsternian Jamina Roberts.

"Helt annan atmosfär"

När Isabelle "Bella" Gulldén (15 mästerskap, varav 3 OS) nu avslutat sin landslagskarriär är Jamina Roberts den blågula spelaren med flest mästerskap på meritlistan. Sävehofsspelaren har gjort tolv internationella mästerskap – varav två OS.

Mästerskap som sticker ut i jämförelse med handbollens VM och EM.

Det är en helt annan atmosfär. Det är som ett Sims-spel (tv-spelet) – man går runt och träffar mycket folk från hela världen. Alla är där för samma sak, men 90 procent av människorna har man aldrig sett förr. Det är lite speciellt, men väldigt roligt och det är en häftig upplevelse, säger 30-åringen.

Hon var inte med när det svenska damlandslaget gjorde sitt första OS 2008 i Peking och blev åtta. Däremot var Roberts med i laget i London 2012 när Sverige blev elva och i Rio de Janeiro 2016 när det blev en sjundeplats.

Vi har inte gjort någon succé i OS innan, så jag hoppas att vi kan göra det bättre än så i alla fall.

Vad krävs då för att lyckas bättre?

Det har ju inte jag något svar på. Men det känns ändå som att vi är på väg mot något och det tror jag kommer att visa sig. Vi har en bra uppladdning och förhoppningsvis kommer vi kunna spela ihop oss ännu bättre där. Vi gillar att spela med fart och det tror jag att vi kan komma ganska långt på.

Annons

Annons

"Ytterligare en bubbla"

Detta OS lär dock bli annorlunda med tanke på rådande coronapandemi. Förutom alla restriktioner som kommer råda kommer spelen för första gången i historien bli utan publik från utlandet.

Det är ju speciellt. Det är redan en bubbla och det lär väl vara ytterligare en bubbla nu i detta OS. Det är mentalt en annan grej än vad det brukar vara när man är iväg på mästerskap, säger Roberts.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

banner_sthlm

Nu kan du prova News55 Premium i två veckor för endast 19 kr.

Nu kan du prova News55 Premium i två veckor för endast 19 kr.

Prova idag och få tillgång till allt vårt innehåll!