Robin Olsens ifrågasatta rival får ny chans

Evertons målvakt Jordan Pickford får en ny chans och förpassar Robin Olsen till bänken. Arkivbild.
Evertons målvakt Jordan Pickford får en ny chans och förpassar Robin Olsen till bänken. Arkivbild.
FotbollTT

Trots storspelet i sin debut i Premier League förra helgen får Robin Olsen inte starta i Evertons match mot Manchester United på lördagen.

Annons

Annons

Målvaktskampen mellan landslagsstjärnorna i Ev erton går vidare. Englands ifrågasatta landslagsmålvakt Jordan Pickford får chansen igen.

Han startar. Ingen tvekan om det, säger tränaren Carlo Ancelotti på den officiella presskonferensen inför helgens match.

Därmed hamnar Sveriges landslagsmålvakt Robin Olsen på bänken igen. Direkt efter Olsen stormatch i 1--2-förlusten mot Newcastle för en vecka sedan var Carlo Ancelotti tydlig med att Jordan Pickford skulle få chansen igen och så blir fallet.

Ifrågasatt målvakt

Pickford har ifrågasatts efter flera misstag för Everton och i landslaget. Mest uppmärksammat blev tacklingen på Virgil van Dijk för några veckor sedan som orsakade en svår skada på Liverpoolspelaren.

Han gör ibland misstag i olika situationer, men han är fortfarande en ung målvakt som har en massa kvalitet, men också områden där han kan förbättra sig, säger Ancelotti om 26-åringen.

Robin Olsens framgång och profil som etablerad landslagsmålvakt har satt press på Pickford. Olsen kom till Premier League-klubben för en månad sedan efter några tuffa år utan så mycket speltid i Italien.

Annons

Annons

Lära sig av misstagen

Men Ancelotti ser uppenbarligen Pickford som sin förstemålvakt och tog honom i försvar på presskonferensen, även om han var tydlig med vad som krävs av målvakten.

Han måste lära sig av misstagen. Det har alla målvakter gjort i sina karriärer, säger italienaren, som bland annat tränade Gianluigi Buffon i Parma och Juventus tidigt i målvaktsstjärnan karriär.
Jag har haft unga målvakter, som Buffon, som lärde sig av misstagen han gjorde. Så är det för Jordan också, för han har karaktären och personligheten. Han kommer att bli bättre i framtiden.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons