A-
A+

Roddar mästare med Washington efter finalrysare

Washingtons Tegan McGrady och straffskytten Andi Sullivan knäböjde under nationalsången inför mötet med Chicago. Nu är de mästare i NWSL.
Washingtons Tegan McGrady och straffskytten Andi Sullivan knäböjde under nationalsången inför mötet med Chicago. Nu är de mästare i NWSL.
FotbollTT

Julia Roddars Washington är för första gången mästare i NWSL efter en långdragen finalrysare mot Chicago.

Kelley O'Hara blev hjältinna för laget sedan hon avlossat avgörande 2–1 i förlängningen.

Annons

Annons

Washington – med den svenska landslagsmittfältaren Julia Roddar – är mästare i amerikanska NWSL efter att ha segrat mot Chicago med 2–1 under lördagskvällen.

Det var dock Chicago som genom Rachel Hill tog ledningen i slutet av första halvlek – en ledning som de behöll fram till mitten av andra halvlek när en kylig Andi Sullivan satte 1–1 på straff.

Resultatet stod sig halvleken ut och innebar därmed en halvtimmes förlängning, där Kelley O'Hara var framme redan efter sju minuter och gav Washington ledningen för första gången i matchen – med sitt första mål för säsongen.

I dryga 20 minuter höll laget sedan emot ett pressande Chicago i kampen om titeln. Audrey Bledsoe i Washington-målet stod för en jätteräddning med ett fåtal minuter kvar av matchen och 2–1 stod sig.

Roddar, som spelade hela andra halvlek och förlängningen, fick till två farliga målchanser. Hon kunde ha avgjort i den 89:e minuten efter en fast situation, men skottet gick utanför. Halvvägs in i förlängningen fick hon chansen igen, men skottet blockerades. Roddar drog även på sig matchens enda gula kort, i förlängningen.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Prova Premium i en månad för endast en krona.