-
+

Rögle vann – Frölunda letar efter målskytte

Simon Ryfors och hans Rögle åkte ifrån Frölunda till en klar seger med 4–0 i Scandinavium. Ryfors gjorde Rögles två första mål, och passade till det tredje. Mats Rosseli Olsen i Frölunda hänger inte med.
Simon Ryfors och hans Rögle åkte ifrån Frölunda till en klar seger med 4–0 i Scandinavium. Ryfors gjorde Rögles två första mål, och passade till det tredje. Mats Rosseli Olsen i Frölunda hänger inte med.
IshockeyTT

Serieledande Rögle tog fjärde raka segern, 4–0 mot Frölunda.

Regerande SHL-mästarna Frölunda åkte på fjärde raka förlusten.

Vi behöver ett break, få det att studsa vår väg, säger Joel Lundqvist, kapten i Göteborgslaget.

Annons

Annons

Frölunda hade stuvat om i alla fyra kedjorna inför lördagens match. Det blev ingen succé. Man ser nu ut som ett medelmåttigt SHL-lag – på sin höjd. Anfallsspelet är på tok för uddlöst. Bara fyra mål totalt i de fyra senaste matcherna.

Vi jobbar, sliter men får inte in puckarna, säger Joel Lundqvist.

Möjligheter fanns. Men fyra minuters powerplay i ett svep i första perioden gav inget. Och när Johan Sundström trasslade in pucken i ett friläge en stund efter Rögles 1–0 tidigt i andra, då blev "målet" avblåst för att han stört målvakten.

Vi är bra fram till 0–1. Då finns det mycket som är positivt. Förutom powerplayet där, säger tränaren Roger Rönnberg.

Kedja som trivs

Rögle gjorde tre mål i andra perioden och seglade mot en säker seger. Simon Ryfors gjorde de två första med fina aktioner, båda på pass från Daniel Zaar.

Sedan ordnade Zaar 3–0 i powerplay, på pass från Ryfors.

Simon Ryfors har gjort 22 mål denna säsong och finns i toppen av skytteligan. Daniel Zaar är högt i poängligan, med 17 mål och 28 assist. Och Ryfors passar på att framhålla kedjans tredje länk Dennis Everberg, ofta rätt placerad framför motståndarnas mål.

Det ger självförtroendet att skjuta några extra gånger, för man vet att han kan ställa till det framför mål, säger Simon Ryfors.
Vi kompletterar varann väldigt bra i kedjan.

Annons

Annons

Träning och glädje

Såna känslor kan Frölunda bara drömma om just nu.

Vi kommer till lägen. Men självklart, vissa powerplay kan vi göra bättre, höja tempot och så vidare. Men vi har ändå avslut, säger Joel Lundqvist fundersamt.

TT: Vad kan ni göra mer? Mer och mer träning, eller är det kanske spelglädje som behövs så att ni slappnar av lite?

Vi behöver båda delar, säger Lundqvist bestämt.
Men har man inte satt en på länge, så blir det att man kramar klubban lite hårdare, man får inte den sista touchen som man har när man är inne i flytet.

Utvisning på Rönnberg

En pikant detalj var hur 3–0 kom till. Frölunda tyckte att Rögles 2–0 borde underkänts på grund av en interference. Roger Rönnberg protesterade med tecken från båset, och drog på sitt eget lag en utvisning för det. Varpå Rögle gjorde mål igen.

Jag har bett laget om ursäkt, säger Rönnberg, men tillägger:
Jag har gjort värre saker i ett bås utan att det blivit utvisning.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss