A-
A+

Rögles spelare markerar mot nazistskandalen

Rögles lagkapten Mattias Sjögren. Arkivbild.
Rögles lagkapten Mattias Sjögren. Arkivbild.
IshockeyTT

En grupp Röglesupportrar skanderade nazistiska ramsor och hyllningar till polismördare – nu manifesterar klubben och spelarna mot händelsen.

Vi i laget och hela klubben tar kraftigt avstånd från det som yttrades, säger lagkaptenen Mattias Sjögren i en video på klubbens webbplats.

Annons

Annons

Det var inför Rögles hemmapremiär och derby mot Malmö i lördags som supportrar marscherade genom Ängelholm. I filmklipp som Sydsvenskan och HD publicerade hördes ramsor som dels hyllade polismördaren Jackie Arklöv, dels avslutades med nazisthälsningen "Sieg Heil".

Klubben tog avstånd från ramsorna och polisen upprättade en anmälan om hets mot folkgrupp.

Nu skriver klubben på sin webbplats att den "tar väldigt kraftigt avstånd och jobbar i enighet tillsammans med polis, vår supporterklubb Angel Island Army samt kommun för att gå till botten med det här. Baserat på vad vi vet i dag är det en liten grupp individer som förstört för våra supportar och för oss som klubb. Det är något vi aldrig kommer acceptera".

I en video läser lagkaptenen Mattias Sjögren, med resten av spelartruppen bakom sig, upp ett uttalande där han bland annat säger:

I Rögle värnar vi om alla människors lika värde. Delar man inte värderingarna vi står för har man inget i vår klubb eller på läktaren att göra. Hockey är för alla och Rögle är för alla.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

390kronor

Vår Premiumtjänst fyller ett år – det firar vi med ett kanonerbjudande! Du får ett helår för endast 390 kronor.