A-
A+

Ronaldo missar stormötet efter sonens död

Manchester Uniteds Cristiano Ronaldo kommer inte till spel till kvällens rivalmöte med Liverpool efter sonens död. Arkivbild.
Manchester Uniteds Cristiano Ronaldo kommer inte till spel till kvällens rivalmöte med Liverpool efter sonens död. Arkivbild.
FotbollTT

Manchester United bekräftar nu att Cristiano Ronaldo inte kommer att delta i kvällens Premier League-match mot ärkefienden Liverpool på Anfield.

Hemmalaget planerar att hylla Ronaldo och hans familj med applåder i den sjunde minuten, portugisens ikoniska tröjnummer.

Annons

Annons

Under gårdagskvällen meddelade Ronaldo att hans son hade avlidit vid födseln. Hans partner väntade tvillingar och det andra barnet överlevde.

När Ronaldos klubblag Manchester United i kväll ska möta bittra rivalen Liverpool på bortaplan kommer 37-åringen, som stod för ett hattrick mot Norwich senast, inte att finnas med i truppen.

"Familjen är viktigare är någonting annat och Ronaldo stöttar sina närmaste under denna enormt svåra tid. På grund av detta kan vi bekräfta att han inte kommer att spela mot Liverpool och vi understryker familjens behov av vara i fred", skriver klubben i ett uttalande.

Enligt uppgifter i brittisk press planerar Liverpool-fans att arrangera en minuts applåder för Cristiano Ronaldo i den sjunde minuten. Ronaldo har burit tröja nummer 7 under största delen av sin karriär.

Fotbollsvärlden har varit snabb med att skicka ut sitt stöd till Ronaldo och hans familj.

"Klubben delar familjens smärta och önskar att skicka den all sin värme", skriver förra klubben Real Madrid på sin hemsida.

Manchester United-anfallaren Marcus Rashford stöttar sin lagkamrat.

"Tankarna är med dig och Georgina, broder. Jag är så ledsen", skriver han på Twitter.

Cristiano Ronaldo har fyra barn sedan tidigare och familjen önskar att deras privatliv respekteras under denna svåra tid.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.