A-
A+

Ronaldo tillbaka i United: "Välkommen hem"

Cristiano Ronaldo. Arkivbild.
Cristiano Ronaldo. Arkivbild.
FotbollTT

Cristiano Ronaldo är klar för Manchester United.

Fotbollsstjärnan återvänder till klubben efter tolv år.

"Välkommen hem", skriver Manchester United på Twitter.

Annons

Annons

Efter några turbulenta timmar där Cristiano Ronaldo först meddelade att han ville lämna Juventus och ryktades till Manchester City kom sedan en vändning – och lokalrivalen Manchester United gav sig in i racet på stjärnan.

Han är troligen den bästa spelaren genom tiderna tillsammans med Lionel Messi. Jag trodde inte att Cristiano skulle lämna Juventus. Det har spekulerats och vi har alltid haft en god kommunikation. Han vet vad vi känner för honom. Om han lämnar så vet han att vi finns här, sade Manchester Uniteds tränare Ole Gunnar Solskjær på en presskonferens under fredagen.

Sir Alex kan ha spelat en roll

En avgörande detalj bakom att United till slut vann kampen är, enligt Manchester Evening News, att den legendariske Manchester United-tränaren Sir Alex Ferguson tagit kontakt med Ronaldo för att övertala honom att återvända.

Bara ett par timmar senare står det nu klart att Ronaldo är klar för en återkomst i klubben som han spelade i mellan 2003 och 2009 innan han lämnade för Real Madrid.

Enligt brittiska medier får United betala närmare 286 miljoner kronor för 36-åringen som väntas skriva på ett tvåårskontrakt med en veckolön på drygt 5,7 miljoner kronor.

"Alla ser fram emot att välkomna Cristiano till Manchester", skriver klubben på din hemsida.

Annons

Annons

Läkarundersökning kvar

Enligt klubben är det bara läkarundersökningen och spelarens personliga avtal som återstår innan han formellt är en Unitedspelare igen.

Övergången innebär även att Malmö FF slipper möta den femfaldige Ballon d'Or-vinnaren i det kommande Champions League-gruppspelet där man lottats mot just Juventus, Chelsea och Zenit S:t Petersburg.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova vårt medlemskap i en månad för endast en krona!