Ronaldo vill fira 100 – men håller foten?

Cristiano Ronaldo spelade inte mot Kroatien. Nu är han med på resan till Sverige och väntas starta i Nations League-matchen.
Cristiano Ronaldo spelade inte mot Kroatien. Nu är han med på resan till Sverige och väntas starta i Nations League-matchen.
FotbollTT

Cristiano Ronaldo nickade och sköt bort Sverige från VM-slutspelet i Brasilien för sju år sedan.

Nu är han tillbaka på Friends arena.

Då kan det bli fira av för världsstjärnan – som är ett mål från 100 fullträffar för sitt Portugal.

Annons

Annons

På grund av en infektion i foten spelade 35-åringen inte mot Kroatien i lördagens 4–1-seger i Nations League-premiären. Men nu har världsstjärnan tränat med laget. Det innebär också att han reste med truppen till Sverige för tisdagens möte med Blågult.

Om han är redo att spela så kommer han att spela, för han är ju världens bäste spelare, säger Portugals förbundskapten Fernando Santos.
Vi får se hur han klarar dagens (måndagens) träning.

Bättre utan Ronaldo?

Ronaldo, klubbkamrat med Dejan Kulusevski i Juventus, debuterade i landslaget redan 2003. 17 år senare hade han ställt in sig på att försöka försvara EM-guldet från 2016 i somras – men pandemin sköt fram mästerskapet ett år.

Där vill han vara med.

Mittfältaren Gustav Svensson ser gärna att Ronaldo spelar på tisdagskvällen.

Jag såg inte matchen men tydligen var de väldigt bra mot Kroatien utan Cristiano Ronaldo. Det kan förhoppningsvis vara så att de blir lite sämre som lag (om han är med). Kanske är det så att om han är med så blir laget sämre och det blir lite mer individuellt spel. Det kan kanske passa oss bra, säger han.

Men statistiken talar emot Svensson. Med Ronaldo på planen har Sverige bara vunnit ett av sju möten med Portugal.

Annons

Annons

Nätat mot 40 länder

Jag har tyvärr varit med och mött Ronaldo flera gånger när man inte ser honom på långa stunder men så plötsligt står det 2–0 och han har gjort två utan att man fattat hur det har gått till. Han är en av världens bästa och det är tråkigt om han inte är med för man vill alltid möta de bästa. Självklart är han en tillgång för Portugal om han spelar, men precis som Gustav säger så är det ett duktigt lag oavsett om han är med eller inte. Den som kommer in i stället kommer säkert att vara väldigt hungrig och vilja visa att han kan axla den rollen, säger anfallaren John Guidetti.

Cristiano Ronaldos landslagsfacit är fenomenalt. På 164 landskamper har han gjort 99 mål. Han har gjort mål mot 40 olika landslag och har noterat åtta hattrick för Portugal.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons