A-
A+

Rönnberg vill stoppa Frölundaspelarna från OS

Frölundas tränare Roger Rönnberg vill inte släppa iväg SHL-spelarna till OS. Arkivbild.
Frölundas tränare Roger Rönnberg vill inte släppa iväg SHL-spelarna till OS. Arkivbild.
IshockeyTT

Sedan NHL beslutat att inte släppa iväg spelare till OS blir spelen beroende av de bästa spelarna i Europa – och därmed SHL.

Något som Frölundatränaren Roger Rönnberg vill stoppa.

Jag kommer att göra allt som är i min makt att inte släppa iväg spelare till ett OS när inte NHL släpper iväg spelare, säger han till GP.

Annons

Annons

Under perioden som OS-hockeyn spelas pågår även SHL.

I Frölundas fall handlar det om nio matcher – och tränaren Roger Rönnberg vill ogärna se att uppemot sex av de bästa spelarna försvinner i grundseriens slutskede – eller riskerar att smittas och isoleras i samband med spelen.

Varför är det mindre farligt för våra spelare att åka dit – än vad det är för NHL-spelare? Vi har väl samma människovärde som dem? Det är mer det som jag känner i första hand. Och i andra hand så är jag Frölundas tränare – och jag vill ha mina spelare på plats när vi spelar den viktigaste delen av vår grundserie, säger han till GP.

Till tidningen säger klubbens spelare Max Friberg och Christian Folin att de gärna hade spelat för Tre Kronor i spelen, om de fått chansen.

Jag skulle verkligen vilja åka. Får du en sån chans, att representera Sverige i ett olympiskt spel, då kommer jag vilja vara med, säger Friberg.

Även tjeckiske Michael Spacek och kanadensiske Matt Tomkins kan bli aktuella för OS-uttagning i sina respektive landslag – och vill naturligtvis åka om de får godkännande från Frölunda.

Det är klart att alla spelare som blir uttagna till ett OS vill åka. Så det förstår jag. Det respekterar jag. Men sedan tycker jag att det är väldigt konstigt att det går att skicka europeiska spelare – men inte nordamerikanska, säger Rönnberg.

OS i Peking invigs den 4 februari – och Tre Kronor meddelar sin slutgiltiga trupp dit den 21 januari.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Prova Premium i en månad för endast en krona.