A-
A+

Rosengård föll klart: "Världens bästa lag"

Fridolina Rolfö, i mitten, firar ledningsmålet med Aitana Bonmati, till höger, och Caroline Graham Hansen i Barcelonas seger över Rosengård.
Fridolina Rolfö, i mitten, firar ledningsmålet med Aitana Bonmati, till höger, och Caroline Graham Hansen i Barcelonas seger över Rosengård.
FotbollTT

Rosengård skakade möjligtvis om Barcelona i en halvlek.

Till slut kunde dock inte Skånelaget stå emot – storklubben vann på Malmö IP med klara 4–1.

Ett rättvist resultat. Barcelona är det bästa laget i världen, säger lagkaptenen Mia Persson.

Annons

Annons

Rosengårds Olivia Holdt firar sin reducering (1–2) tillsammans med lagkaptenen Mia Persson (till vänster), men närmare än så kom inte Skånelaget. Barcelona vann med 4–1.
Rosengårds Olivia Holdt firar sin reducering (1–2) tillsammans med lagkaptenen Mia Persson (till vänster), men närmare än så kom inte Skånelaget. Barcelona vann med 4–1.

Rosengård och Barcelona möttes i kvartsfinal av Champions League våren 2017. Då föll Malmöklubben med 0–3 sammanlagt, men var spelmässigt bra med i båda matcherna.

Sedan dess har styrkeförhållandena lagen emellan växt betydligt. Barcelona vann Champions League i fjol, föll i finalen mot Lyon i våras och har spelat ytterligare en CL-final de senaste fyra säsongerna.

"Är jättebra"

Det märktes stundtals även på Malmö IP:s konstgräs när lagen nu möttes i den andra omgången av årets gruppspel.

Det var väldigt tufft. Barcelona är jättebra. Jag vet inte vad man kan säga mer. De är fantastiskt duktiga, säger Rosengårds lagkapten Mia Persson.

Förlustsiffrorna skrevs till 1–4. Även i andra statistikkolumner dominerade den katalanska storklubben. Gästerna vann bollinnehavet över 90 minuter med 62–38, hade 12–2 i avslut mot mål och slog 589 lyckade passningar mot Rosengårds 171.

Det är ett rättvist resultat. Barcelona är det bästa laget i världen, tycker jag. Det har varit kul att möta dem, men vi har en bit kvar innan vi kommer upp till den nivån, säger Persson.

Även om Barcelona dominerade spelmässigt under den första halvleken dröjde det till den 30:e minuten innan Aitana Bonmatí kunde sätta ledningsmålet, fint framspelad av den svenska Barcelonastjärnan Fridolina Rolfö. Samme Bonmatí utökade till 2–0 elva minuter senare, men på tilläggstid av den första halvleken kunde danskan Olivia Holdt reducera för Rosengård.

Annons

Annons

Mål från mittplan

Fram till deras 3–1-mål tycker jag att vi försvarar bra. 3–1 och 4–1 känns lite mer sura än de andra målen. Sedan har de ju å andra sidan kanske fler andra chanser också, säger Persson.

”Barças” tredje mål kom i den 65:e minuten. Då drog Mariona Caldentey till från mittplan när Rosengårdsmålvakten Teagan Micah stod för långt ut.

Det är fantastisk speluppfattning att se att målvakten är långt ute och få till den typen av träff, säger Persson.

"Mirakel har hänt"

Hade Rosengård hållit underläget till ett mål ett tag till hade det kanske kunnat bli en annan utgång.

Då vet man aldrig. Mirakel har hänt tidigare. Därför var det extra surt att vi släppte in det i det läget, säger Mia Persson, som fick se Barcelona fastställa segersiffrorna till 4–1 på tilläggstid.

Ett stort avbräck inför matchen var att mittbacken och ordinarie lagkaptenen Emma Berglund inte kom till spel på grund av skada. Den blott 19-åriga ersättaren Athinna Persson Lundgren skötte sig dock med bravur.

Väldigt häftigt. Det är ju ett av världens bästa lag. Det var väldigt stort att få spela, säger 19-åringen.
Men tråkigt med resultatet, vi möter ett väldigt bra Barcelona, fortsätter mittbacken.

"Helt fantastiskt"

Matchen på Malmö IP var utsåld och till slut kom 4 812 åskådare.

Helt fantastiskt. Jätteroligt att vi ändå kan dra fulla hus i den här situationen när MFF (Europa League) och Redhawks (SHL) spelar samma dag. Det tycker jag visar att folk vill se oss spela och är stolta över att vi faktiskt är i gruppspel av Champions League, säger Mia Persson.

Rosengård föll även i CL-premiären borta mot Bayern München (1–2) förra veckan. I nästa omgång väntar Benfica på bortaplan den 24 november.

Även Benfica har två raka förluster. Efter 0–9 borta mot Barcelona blev det en tung 2–3-förlust hemma mot Bayern München efter en tappad 2–0-ledning. Portugisiskorna brände en straff i den 89:e minuten – i stället kunde Georgia Stanway sätta segermålet för bortalaget i den åttonde tilläggsminuten.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.