Rosengårds svar till Göteborg – klar 3–0-seger

Rosengårdsanfallaren Anna Anvegård (till höger) jublar med lagkamraterna efter att ha gjort 1–0 hemma mot Djurgården.
Rosengårdsanfallaren Anna Anvegård (till höger) jublar med lagkamraterna efter att ha gjort 1–0 hemma mot Djurgården.
FotbollTT

Göteborg försökte sätta press på serieledaren Rosengård.

Svaret? Total speldominans hemma mot Djurgården och en klar 3–0-seger.

Vi gör det bra, säger danskan Sanne Troelsgaard.

Annons

Annons

Dagen före Rosengårds match mot Djurgården hade tabelltvåan Göteborg vunnit mot Eskilstuna och med en match mer spelad gått upp jämsides med damallsvenskans serieledare.

Nu sätter vi press på Rosengård och säger: "Vi är med", hälsade Göteborgs landslagsmittback Filippa Curmark.

Det påverkade inte Malmöklubben över huvud taget.

För vår del handlar det om att göra vårt jobb. Vi har de tre poängen i försprång och fortsätter vi bara så behöver vi inte tänka på någon eller något annat. Vi fokuserar på oss själva, säger lagkaptenen Caroline Seger.

"Göra vårt jobb"

Via 3–0-segern hemma mot Djurgården är Rosengård med sina 35 poäng fortsatt tre poäng före tvåan Göteborg med åtta omgångar kvar att spela.

Jag tittar inte på tabellen utan fokuserar bara på nästa match. Jag vet inte ens vilka vi möter efter Örebro i nästa omgång, säger den danska landslagsspelaren Sanne Troelsgaard.

Mot Djurgården kom samtliga mål i andra halvlek. För trots att Rosengård hade ett massivt bollinnehav och vann exempelvis avsluten med 18–3 och hörnstatistiken med 13–0 blev det ingen målkavalkad för det regerande mästarlaget.

Djurgården är ju ett lag som är duktigt på att försvara sig och som kommer hit och inte vill vara så jättekonstruktiva i sitt spel framåt, säger Seger.

I den första halvleken träffade Jelena Cankovic insidan av stolpen, men närmast ett ledningsmål var Sanne Troelsgaard. Danskans avslut tog i underkant av ribban, men det var omöjligt att avgöra om hela bollen var över mållinjen. I andra halvlek hade hon ett i princip identiskt avslut.

De där ribborna i dag alltså. Det känns ju jättetråkigt när man känner att man får bra träff på bollen och sedan ser man den gå i ribban två gånger. Det är otur, säger Sanne Troelsgaard, som även blev berövad på en straff i den andra halvleken.

Annons

Annons

Larsson saknades

När landslagsanfallaren Anna Anvegård satte 1–0 i den 48:e minuten rullade det dock på för Rosengård. Anfallskollegan Anam Imo ökade på till 2–0 innan mittbacken Glodis Viggosdottir fastställde segern till 3–0 i slutskedet av matchen.

I Rosengård saknades skytteligaledaren Mimmi Larsson (elva mål). Larsson satt på läktaren och enligt tränaren Jonas Eidevall har landslagsanfallaren haft en skadekänning i de två föregående matcherna.

Det är samma skada som hon fick mot Göteborg och som hämmade henne mot Eskilstuna. Det är dag för dag för Mimmi just nu, säger Eidevall.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons