A-
A+

Rusning efter biljetter till Sveriges EM-genrep

Sverige siktar på att slå publikrekordet. Arkivbild.
Sverige siktar på att slå publikrekordet. Arkivbild.
FotbollTT

Damlandslaget i fotboll går för publikrekord. Den 28 juni EM-genrepar Sverige mot Brasilien på Friends arena och 13 500 biljetter såldes redan första dagen.

Annons

Annons

När Sverige tar emot Pia Sundhages Brasilien i EM-genrepet på Friends arena den 28 juni vill Sverige sätta publikrekord – och mycket pekar på att det kan bli så.

Det tog mindre än 24 timmar från att biljetterna släpptes för att komma mer än halvvägs. 13 500 biljetter såldes, så många biljetter har aldrig sålts det första dygnet i samband med en damlandslagsmatch.

"Trycket kring damlandslaget är riktigt stort. Det bubblar kring laget och supporterskapet", säger Christoffer Lund, ansvarig för supporterklubb och publikrekrytering på SvFF

Lagkapten Caroline Seger minns det förra publikrekordet, 25 882 personer, som sattes i VM-genrepet mot Tyskland på Friends 2019.

"Vi är oerhört laddade på att åter spela på Friends Arena i Stockholm och för mig och hela laget är målsättningen med matchen given – vinst i en fotbollsmässig bra insats mot Brasilien samtidigt som läktarna färgas gula och blå och vi slår ett nytt publikrekord tillsammans."

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.