A-
A+

Rydahl hyllar Färjestads form efter tuffa hösten

Gustav Rydahl i Färjestad. Arkivbild.
Gustav Rydahl i Färjestad. Arkivbild.
IshockeyTT

Guldtippade Färjestad har upplevt en tung höst – men nu finns all anledning att tro på ett gott nytt år.

3-1 borta mot Linköping var fjärde raka vinsten efter dubbla fullträffar av hete Gustav Rydahl.

Vi har verkligen bitit ihop och kommit samman som lag, säger han.

Annons

Annons

En svit skulle spräckas när två av SHL:s just nu formstarkaste lag möttes under annandagen.

Och det blev LHC:s som tog stopp efter fyra segrar i följd.

Färjestad, som svarade för ännu en styrkedemonstration, har tagit tolv poäng av tolv möjliga på sistone med en målskillnad på 13-4.

Det är defensiven som är den stora skillnaden om man jämför mot stora delar av hösten. Vi har ett betydligt bättre snack på isen och är mer desperata när det gäller att försvara vårt mål, säger Gustav Rydahl till TT.

Inte levererat

Med alla stjärnvärvningar för att slåss om SM-guldet på allvar igen var det ingen högoddsare att klubben fick favoritstämpeln inför säsongen.

Att då få en så pass tung start, långt från att leva upp till de högt ställda förväntningarna, var en stor prövotid för laget.

Klart att det var tungt, frustrerande och jobbigt när vi åkte på stryk sex omgångar i följd. Men vi har verkligen bitit ihop och kommit samman som lag. Jag tror absolut att vi kan ha nytta av det som hänt framöver, säger Rydahl.

Annons

Annons

Lång rehab

27-åringen från Karlstad slet i november förra året av det inre ledbandet och missade resten av säsongen.

Nu är han tillbaka på högsta nivå igen – efter dubbla fullträffar mot Linköping har Rydahl producerat tio mål och nio assists. Totalt 19 poäng och chans att slå sitt rekord på 35 poäng från säsongen 2019/20.

Det blev en lång rehab- och försäsong för min del. Men jag har slitit hårt och känner mig starkare än innan. Däremot är jag inte nöjd så här långt. Det finns mer att ge. Precis som när det gäller resten av laget. Vi kommer mer och mer ju längre säsongen går.

Kan bli OS

Rydahl representerade Tre Kronor i den sista landslagsturneringen och är säkerligen ett namn som förbundskaptenen Johan Garpenlöv har i åtanke inför OS i februari.

Jag skulle självklart tacka ja om jag blir uttagen. Men det finns många skickliga svenska spelare runtom i Europa, konstaterar spelaren.

Efter att Dominik Furch räddat ett friläge från Ben Maxwell och Georg Weigelt prickat stolpen då han rundat den tjeckiske landslagsmålvakten i boxplay – smällde i stället Rydahl in 1-0 i samma powerplay.

I andra perioden ökade Pontus Widerström på till 2-0 i boxplay – och när Markus Ljungh reducerat i sista perioden lyfte Rydahl in helt avgörande 3-1 i öppen kasse.

Jag trivs otroligt bra i kedjan med Joakim Nygård och Oscar Lawner. De är grymt duktiga spelare med väldigt bra fart, framhåller centern.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Prova Premium i en månad för endast en krona.