A-
A+

Ryssland genomför militärövning med Kina

Den ryska generalen och biträdande försvarsministern Valerij Gerasimov leder övningen. Arkivbild.
Den ryska generalen och biträdande försvarsministern Valerij Gerasimov leder övningen. Arkivbild.
KinaTT-AP

På torsdagen kommer Ryssland att inleda en militärövning tillsammans med Kina och flera andra länder. Den håller på till och med den 7 september.

Annons

Annons

Utöver Ryssland och Kina deltar även flera tidigare sovjetländer, samt Indien, Laos, Mongoliet, Nicaragua och Syrien. Övningen, kallad Vostok 2022, leds av den ryska generalen och biträdande försvarsministern Valerij Gerasimov och sker i ryska fjärran östern och i det japanska havet.

Enligt den politiska analytikern Alexander Gabujev är det viktigt för Moskva att visa att de har en tillräcklig militär förmåga även när en stor del av trupperna är uppbundna i Ukraina.

Den ryska ledningen vill visa att allt går enligt plan, och att landet och dess militär har resurser för att genomföra manövrarna samtidigt som den militära specialoperationen pågår, säger Gabujev.

Förbud har införts i Ryssland att kalla invasionen av Ukraina för ett krig, det benämns som en militär specialoperation.

Totalt kommer 50 000 soldater och 5 000 vapensystem – bland annat 140 flygplan och 60 stridsfartyg – att användas i övningen.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.