A-
A+

S-talesperson vill ha tydligare kulturpolitik

Lawen Redar vill att S fokuserar starkare på kulturpolitiken. Pressbild.
Lawen Redar vill att S fokuserar starkare på kulturpolitiken. Pressbild.
KulturTT

Socialdemokraterna är för otydliga i sin kulturpolitik. Det anser Lawen Redar, kulturpolitisk talesperson för S och ledamot i riksdagens kulturutskott. Hon önskar att den stundande partikongressen resulterar i ett tydligare kulturpolitiskt fokus.

Annons

Annons

Under kongressen 3–7 november hoppas hon att diskussionerna ska leda till skärpt inriktning på framför allt två kulturpolitiska områden: digitaliseringens och teknikutvecklingens upphovsrättsliga konsekvenser samt den kulturella ojämlikheten hos barn och unga.

I en motion från Stockholms partidistrikt, som Lawen Redar tillhör, föreslås bland annat att de estetiska ämnena åter ska bli obligatoriska på gymnasiet och att kulturskolans ställnings stärks genom en ny ramlag. Inget av dessa förslag har dock tagits upp i det förslag till kulturpolitisk inriktning som partiet lägger fram på kongressen.

Kulturen har kommit att få en klassegmentering som vi inte kan acceptera, det är helt beroende på klassmässig bakgrund vilken tillgång man får till kultur. Jag önskar en tydlighet när det gäller partiets ambition för att stävja detta, helt klart, säger Lawen Redar.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Prova Premium i en månad för endast en krona.