A-
A+

Sacha Baron Cohen stämmer amerikanskt företag

Den brittiske komikern Sacha Baron Cohen vill inte att hans rollfigur Borat används i marknadsföring av droger. Arkivbild.
Den brittiske komikern Sacha Baron Cohen vill inte att hans rollfigur Borat används i marknadsföring av droger. Arkivbild.
FilmTT

Den brittiske skådespelaren Sacha Baron Cohen vill inte att han själv eller hans filmkaraktär Borat på något sätt ska förknippas med cannabis. Därför har han nu stämt det amerikanska företaget Solar Therapeutics uppger Hollywood Reporter.

Annons

Annons

Företaget har använt sig av en bild på Borat som gör tummen upp och utbrister "It's nice!" i marknadsföreningen av sina produkter. Även om cannabis är en tillåten drog i Massachusetts är den federalt olaglig i USA, framhåller The Guardian.

Enligt skådespelarens advokat har Baron Cohen aldrig använt cannabis och tror heller inte att droger i rekreationssyfte är "ett hälsosamt val". Advokaten framhåller också att skådespelaren aldrig medverkat i reklam för någon produkt varken i USA eller Storbritannien eftersom det skulle kunna skada hans trovärdighet både som skådespelare och aktivist.

Solar Therapeutics uppger att reklamskylten tagits ner efter att företaget blivit kontaktade av Baron Cohens representanter. Däremot motsatte sig företaget till att ge någon ekonomisk kompensation.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Spara 100 kronor på ett helår – ingen bindningstid!