A-
A+

Såg idolerna spela VM – nu vill han själv dit

Oscar Dansk, tillsammans med William Karlsson, vid en uppvisningsmatch i Tumba. Nu siktar Dansk på en plats i VM-truppen. Arkivbild.
Oscar Dansk, tillsammans med William Karlsson, vid en uppvisningsmatch i Tumba. Nu siktar Dansk på en plats i VM-truppen. Arkivbild.
IshockeyTT

Som liten hockeykille såg han Forsberg, Sundin och Lundqvist spela om mästerskapsmedaljer.

Nu drömmer Oscar Dansk själv om en VM-plats:

Det vore en otrolig ära och en stor dröm att få vara med, säger han.

Annons

Annons

Oscar Dansk är en av tre målvakter i truppen till den VM-förberedande turneringen Czech Hockey Games där Tre Kronor möter Österrike i Wien på torsdagen.

Dansk, 28, har tidigare representerat både Rögle i SHL och Vegas i NHL, men A-landslagsdebuten har fått vänta. Mot Norge för två veckor sedan fick dock Dansk slutligen chansen och var inte alltför missnöjd, trots att det blev förlust (2–3) i bortalandskampen.

Det var kul och en dröm som gick i uppfyllelse. Jag kollade mycket på Tre Kronor i VM och OS. Jag såg alla legendarer, som "Foppa", "Sudden" och (Henrik) Lundqvist lira, och att få äran att dra på sig tröjan var stort, säger han.

Drömmer om VM

28-åringen fick vakta buren även mot Danmark när Tre Kronor vann med 6–1. Han menar att laget blir bättre för varje dag som går och tar kliv varje vecka. Målsättningen är att vara så sammansvetsade som möjligt till VM i Finland som drar i gång den 13 maj.

Frågan är dock om Dansk själv finns med i förbundskapten Johan Garpenlövs slutgiltiga trupp.

Jag ger allt jag har på träning och försöker bevisa att jag kan och vill vara med. Hur stor chansen är vet jag inte men jag kommer att ge allt, säger han.

Annons

Annons

På väg till NHL?

Dansk spelar till vardags i ryska Spartak Moskva. Han vill inte svara på några frågor om sitt klubblag förrän KHL-säsongen tagit slut, men enligt medieuppgifter letar han efter lag i Nordamerika till nästa säsong.

TT: Ligger det någon sanning i det?

Just nu har jag inte kollat det någonstans. Det är bara Tre Kronor som gäller nu. Jag får ta allt sådant efteråt.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.