Sagnia trea – trots näst längsta hoppet

Khaddi Sagnia. Arkivbild.
Khaddi Sagnia. Arkivbild.
FriidrottTT

Längdhoppstävlingens näst längsta hopp – men en tredjeplats.

Khaddia Sagnia blev offer för World Athletics och Diamond Leagues nya tävlingsformat i säsongsavslutningen i Doha, Qatar.

Det är lotteri, helt seriöst, säger Sagnia till SVT.

Annons

Annons

Internationella friidrottsförbundet World Athletics testar i år ett nytt regelformat i längdhopp i vissa tävlingar. I damernas Diamond League-tävling i Doha, Qatar, innebar det att de tre bästa hopparna efter de fem första omgångarna nollställdes inför den sjätte omgången och att den svenska längdhoppsstjärnan Khaddi Sagnia drabbades.

26-åringen ledde tävlingen på 6,85 inför det sista hoppet. Då hoppade nigerianskan Ese Brume, på tredje plats med 6,71 inför slutomgången, 6,68, ukrainskan Maryna Bekh-Romanchuk slog till med tävlingens längsta hopp, 6,91, och Sagnia hoppade 6,55.

Det innebar att Sagnia, trots att hon hade tävlingens näst längsta hopp, slutade trea.

Det är lotteri, helt seriöst. Men samtidigt får jag väl se det som att på mästerskap ska man kunna prestera i varje hopp. Så det är väl bara att ta med sig det, jobba vidare och komma tillbaka starkare. Det finns liksom ingenting mer att säga om det, säger hon till SVT.

Sagnia, som förra veckan satte personligt rekord utomhus med 6,92 meter vid en gala i Zagreb, kunde ändå se tillbaka på ett bra år.

Kul, äntligen är säsongen över. Jag är verkligen jättestolt över mig själv faktiskt. Förra säsongen blev en utebliven säsong på grund av återkomsten från korsbandsskadan. Vi har verkligen jobbat hårt för att se till att komma tillbaka starkt och det har jag verkligen visat den här säsongen. Jag är jätteglad.

Annons

Annons

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons