A-
A+

Sagström bästa svenska – Gustavsson med superrunda

Johanna Gustavsson. Arkivbild.
Johanna Gustavsson. Arkivbild.
GolfTT

Johanna Gustavsson noterade karriärens lägsta score på tävling när hon gick på 64 slag, åtta under par, på den andra dagen av Scottish Open i golf.

29-åringen får därmed spela vidare under helgens avslutning av tävlingen där svenskorna är långt ifrån täten.

Annons

Annons

77 slag, fem över par, på torsdagen. 64 slag, åtta under par, på fredagen. Johanna Gustavssons spel i Scottish Open på golfbanan Dundonald Links, knappt sex mil utanför Glasgow, var som natt och dag under den första och den andra rundan.

Dagens resultat var 29-åringen från Örebros bästa på tävling i karriären.

"Det var bättre, lite skillnad från i går kan man säga. Jag visste att jag behövde gå lågt i dag, men tog bara ett slag i taget och försökte slappna av. Jag puttade bra och satte några långa puttar. Satte eaglen på tolvan från 70 meter, det var kul. Jag hade nästan räknat bort mig själv, men nu är det bara att ladda om och köra på i samma spår i morgon", säger Johanna Gustavsson i ett uttalande från Svenska golfförbundet.

Gustavsson är näst bästa svenska på tre under par totalt, och delar 40:e-platsen med bland andra Jessica Karlsson. Madelene Sagström är bästa svenska på delad 25:e-plats, totalt fem under par.

Även Anna Nordqvist klarade kvalgränsen. Efter två rundor ligger hon på en delad 68:e-plats, totalt ett under par, efter att ha spelat på ett över par under fredagen.

Lydia Ko, Nya Zeeland, leder tävlingen på 14 under par efter att ha gått sju under par, 65 slag, två dagar i rad.

Svenskorna Linda Wessberg, Julia Engström, Lina Boqvist, Linn Grant, Maja Stark, Caroline Hedwall och Frida Kinhult misslyckades alla med att klara kvalgränsen på ett slag under par.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.